Уночі росіяни випустили по Україні 105 БпЛА: більшість вдалось збити

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Вночі 3 жовтня російські окупаційні війська масовано атакували Україну безпілотниками, загалом випустивши понад 100 БпЛА.

Атака розпочалась 2 жовтня близько 21:00 і тривала до ранку. Ворог випустив 105 ударних БпЛА типу “шахед” з кількох напрямків – Орла, Приморсько-Ахтарська, Курська (РФ) та мису Чауда (ТО Крим).

Силами та засобами ППО збито 78 безпілотників. Унаслідок протидії РЕБ ще 23 БпЛА локаційно втрачено над Україною, один безпілотник полетів у напрямку Білорусі.

Збивали ворожі “шахеди” у Київській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській та Івано-Франківській областях.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Сьогодні, 3 жовтня, генеральний секретар НАТО Марк Рютте здійснив офіційний візит до Києва, де зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським. Це був його перший закордонний візит після вступу на посаду 1 жовтня.

У роботі месенджера “Телеграм” 3 жовтня зафіксували збій. Проблеми у роботі сервісу вже відчули користувачі. 

“Укрзалізниця” власними силами відновила ще чотири плацкартні вагони. Сьогодні, 3 жовтня, вагони з цієї партії вирушать у перший рейс у складі поїзда №7/8 Київ – Чернівці.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відмовилась підписувати проєкт закону, який обмежує права ЛГБТК у країні.

Швейцарія планує виділити 1,76 мільярда доларів на проєкти відновлення в Україні протягом наступних чотирьох років. Фелікс Бауманн, посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова додав, що зазначену суму буде розподілено на кілька напрямків.