«Охматдит» оголосив тендер на 10 млн для зимової консервації будівлі: ремонт відкладають

Джерело: “Наші гроші

Лікарня “Охматдит” оголосила тендер на протиаварійні роботи для зимової консервації однієї з будівель, пошкодженої внаслідок ракетного удару. Загальна вартість робіт оцінюється в 9,51 млн грн, а технічний нагляд коштуватиме 132 тис. грн. Закупівлі були оголошені 30 вересня, а кінцевий строк подання пропозицій — 9-10 жовтня.

Фінансування буде здійснене благодійним фондом “Таблеточки”. Завершення робіт заплановано на 15 листопада.

Основні завдання включають захист будівлі від зовнішніх впливів, зокрема закриття знищених віконних і дверних прорізів, а також відновлення пошкоджених інженерних мереж.

За словами виконувача обов’язків гендиректора “Охматдиту” Олександра Уріна, ці заходи необхідні для забезпечення функціонування лікарні протягом зими, оскільки медична допомога в будівлі на вул. В. Чорновола, 28/1, продовжується.

Для участі в тендері на проведення протиаварійних робіт, учасники мають відповідати певним критеріям: мати матеріально-технічну базу та обладнання, досвід виконання подібних робіт, кваліфікованих працівників, а також річний дохід за 2023 рік, який становить не менше 50% від вартості закупівлі.

Міністерство охорони здоров’я повідомило, що вже завершено перший етап інструментального обстеження будівлі. Результати, включаючи технічні звіти, кошторисну документацію та експертну оцінку, передані лікарні для подальшого виконання протиаварійних робіт. Експертна оцінка, виконана ДП “Укрдержекспертиза”, отримала позитивний висновок.

Крім цього, для технічного нагляду за виконанням робіт претенденти повинні мати необхідне обладнання (лазерні рулетки, вимірювачі міцності, нівеліри), досвід аналогічних робіт та кваліфікованих працівників із відповідними сертифікатами.

  • Компанія “Укрнафта” вирішила забрати свій донат на відновлення дитячої лікарні “Охматдит”, щоб забезпечити прозорість її використання. Замість передачі коштів через благодійний фонд, вони переказують 5 мільйонів гривень безпосередньо на рахунки лікарні.
  • Благодійний фонд “Охматдит – здорове дитинство” відмовився переказувати гроші на рахунок лікарні. Про це повідомили як генеральний директор лікарні Володимир Жовнір, так і голова благодійного фонду.
  • 17 серпня гендиректора НДСЛ Охматдит Володимира Жовніра відсторонили до завершення перевірок правоохоронців і комісії МОЗ.
  • Після розголосу щодо наміру залучити технічний нагляд за виконанням ремонту фасаду та внутрішнього опорядження будівлі, пошкодженої від ракетного обстрілу 8 липня, фонд “Охматдит” прокоментував тендер на 14 млн грн.
  • Тендер на відбудову дитячої лікарні “Охматдит” у Києві буде скасовано. Його повторно оголосять уже на платформі Prozorro.
  • У БО “Благодійний фонд “Охматдит” – здорове дитинство” опублікували заяву після інформації про переможця тендера на відбудову лікарні із завищеною ціновою пропозицією. Там відкинули всі звинувачення щодо непрозорості та недоброчесності у використанні коштів, зібраних на відновлення корпусу “Охматдит”.

У Чернігівській області внаслідок російського обстрілу загорівся газовоз. Загинуло три людини, четверо – поранено. Серед жертв та постраждалих є діти.

Сім’я французького мореплавця, який торік загинув у підводному човні “Титан” під час занурення до уламків лайнера “Титанік”, вимагає від компанії OceanGate $50 млн компенсації.

У Львові хірурги Центру дитячої медицини лікарні “Охматдит” провели операцію 7-річному Святославу, у якого стався розрив селезінки. Хлопчик отримав травму, коли під час копання картоплі з родиною випадково впав.

1 жовтня 2024 року компанія JYSK — один з провідних міжнародних рітейлерів товарів для дому…

Бактеріологиня з Волині Руслана Таранюк створила унікальну вишивку з мікроорганізмів, використовуючи хромогенне середовище, яке дозволяє швидко ідентифікувати різні бактерії.