У трьох областях України ввели аварійні графіки відключення електроенергії

Джерело: “Сумиобленерго”, Харківобленерго” та “Полтаваобленерго

3 жовтня в трьох областях України запроваджені аварійні графіки відключення електроенергії. Відключення стосуються Сумської, Харківської та Полтавської областей.

У Сумах та Сумському районі області, згідно з повідомленням АТ “Сумиобленерго”, діють аварійні відключення електроенергії. Енергетики працюють над усуненням аварійної ситуації. У компанії додали, що причиною цих заходів є терористичні акти з боку російської армії.

У Харкові та Харківському районі також введені аварійні графіки відключень.

Крім того, за розпорядженням “Укренерго”, у Полтавській області, зокрема в Миргородському та Полтавському районах, впроваджені аварійні відключення обсягом 50 МВт.

За інформацією “Укренерго“, вночі російські безпілотні літальні апарати атакували енергооб’єкти в кількох областях України. Внаслідок цих атак пошкоджене обладнання, і низка споживачів залишилися без електроенергії. Там, де безпекова ситуація дозволяє, уже тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Компанію SpaceX Starship звинувачують у завдаванні шкоди сусіднім громадам, дикій природі та екосистемам. Зокрема йдеться про скидання стічних вод у водойми під час випробувань та запуску ракет.

У Чернігівській області внаслідок російського обстрілу загорівся газовоз. Загинуло три людини, четверо – поранено. Серед жертв та постраждалих є діти.

Сім’я французького мореплавця, який торік загинув у підводному човні “Титан” під час занурення до уламків лайнера “Титанік”, вимагає від компанії OceanGate $50 млн компенсації.

У Львові хірурги Центру дитячої медицини лікарні “Охматдит” провели операцію 7-річному Святославу, у якого стався розрив селезінки. Хлопчик отримав травму, коли під час копання картоплі з родиною випадково впав.

1 жовтня 2024 року компанія JYSK — один з провідних міжнародних рітейлерів товарів для дому…