Після допису Безуглої ворог потроїв сили у Вугледарі – OSINT

Джерело: OSINT на Radio NV

OSINT-аналітик та військовий оглядач Віталій Кононученко звинуватив у втраті Вугледара медійну активність народної депутатки Мар’яни Безуглої. Він пояснив, що всього через кілька годин після посту обраниці у соцмережі про ротацію 72 бригади російські війська кинули на послаблені позиції втричі більші сили.

Оглядач наголосив, що 72 бригада була повністю готова до того, щоб вести бої.

Але дуже поганий жарт зіграла медійна роль тих людей, які не мали б брати участі. Говорю про Безуглу та її пост про те, що у Вугледарі триває ротація і що 72 бригада виводиться. В той же день, вже за кілька годин, на ті позиції, де відбувалися планові ротації бригади, пішли вдвічі-втричі більші сили ворога. З більшою кількістю бронетехніки, з більшою підтримкою артилерії. Тобто буквально в моменті зреагував ворог на це, – заявив Кононученко.

Щобільше, після публікації Безуглої ротацію було зірвано. Тоді як російські війська захопили основну лінію оборони, оскільки, за словами експерта, оборонців, так би мовити, “зловили” на ротації.

І тут справді вирішальним фактором була ця медійна складова. Якби її не було, то, як мені кажуть в 72-ій бригаді, вони б точно все втримали. Якби не сунули в стільки разів більші сили, знаючи, що у нас саме в цей момент ротація. На жаль, це був вирішальний фактор, – наголосив він.

Західну частину Вугледара на той час обороняли не такі сильні підрозділи, як 72-а бригада, тож після збільшення тиску ця бригада також не змогла втримати позиції.

Додамо, 4 вересня Верховна Рада розглянула постанову про звільнення Марʼяни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, проте необхідної кількості голосів для прийняття цього рішення не набралося.

Загалом за постанову проголосували 205 депутатів, з них 124 голоси були від фракції “Слуга народу”. Железняк також поділився скриншотом з результатами голосування.

При тому, що це стара постанова №10391, тому з заступника комітету вона то була б відкликана, але членом Комітету з нацбезпеки залишалась би. Тобто навіть таку собі слабку постанову, і ту заблоковано, – прокоментував депутат Ярослав Железняк.

Вже 17 вересня Безугла попросила звільнити її з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки та оборони. Відповідну заяву народна обраниця оприлюднила у своїх соцмережах.

У віці 85 років помер американський актор, зірка культового фільму “Міцний горішок 2” Джон Еймос.

У Польщі відкрився перший рекрутинговий центр на базі Консульства України в Любліні і працює щодня з 9:00 до 17:00 без перерв.

На благодійному аукціоні в Техасі чоловік заплатив 4 тисячі доларів за гітару, яку, як він думав, підписала Тейлор Свіфт, і розбив її, оскільки співачка використовує свій вплив, щоб робити політичні заяви.

Лиш нещодавно вступивши на посаду генерального секретаря НАТО Марк Рютте прибув до Києва і наголосив, що Україна повинна мати можливість обстрілювати російську територію далекобійними західними ракетами.

Управління зі здійснення фінансових санкцій (OFSI) Великої Британії наклало штраф у 15 000 фунтів стерлінгів на компанію Integral Concierge Services (ICSL) за порушення фінансових санкцій проти РФ.