Верховний суд ЄС вважає, що правила трансферу гравців ФІФА порушують законодавство союзу

Джерело: Reuters

Верховний суд Євросоюзу вважає, що трансферні правила керівного органу футболу ФІФА суперечать законам ЄС.

Про це мовиться у рішенні суду щодо резонансної справи з колишнім французьким футболістом Лассаном Діаррою. У своєму рішенні суд посилається на принципи вільного переміщення, ухвалені ЄС.

“Вказані правила такі, що вони забороняють вільному переміщенню професійних футболістів, які хочуть розвивати свою діяльність переходячи до іншого клубу”, – мовиться у постанові суду.

За правилами ФІФА, якщо футболіст достроково розриває контракт з футбольним клубом “без поважної причини”, він повинен виплатити цій команді компенсацію.

Якщо ж цей гравець переходить до іншої команди, то вона також повинна нести відповідальність за виплату компенсації.

В Україні поширена епідемія куріння серед дітей, переконані представники ініціативи “Батьки за Україну без тютюну та нікотину”. Вони вирішили боротись з цим, зокрема підготувавши відповідний законопроєкт.

Суд США перегляне справу братів Еріка та Лайла Менендесів, яких ув’язнили понад 30 років тому за вбивство батьків.

Меланія Трамп висловила підтримку права жінок на аборт, що різко розходиться з позицією її чоловіка, кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

За даними ЗМІ, Президент України Володимир Зеленський є одним з фаворитів букмекерів на отримання Нобелівської премії миру.

За інформацією місцевої влади, станом на 4 жовтня російські військові знаходяться за 7 км від околиць Покровська, що на Донеччині. Через російські обстріли пошкоджено або знищено близько 80% критичної інфраструктури.