Порошенко закликав Італію дозволити бити західною зброєю по території РФ

Джерело: “Європейська Солідарність

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко в інтервʼю італійській газеті Il Foglio пояснив, чому потрібно зняти заборону на ракетні удари по території РФ. Разом з цим він закликав європейських партнерів виділяти більше на оборонні потреби України.

“Цього року Росія витратила на цю війну 145 мільярдів, а Україна – менше 40. Нам потрібна зброя, щоб завдавати удари в глибину, навіть по території Росії, але в Європі, і зокрема в Італії, не всі погоджуються. Ті, хто чинить тиск на наших партнерів, щоб вони не давали далекобійну зброю, здатну вражати російську територію, зв’язують нам руки”, – наголошує Порошенко.

П’ятий Президент вважає, що країнам ЄС варто виділяти на оборонну підтримку України щонайменше 0,25% ВВП, адже РФ не налаштована на завершення війни.

“Вкрай важливим є виділення для України 0,25 відсотка європейського ВВП. Чому це так важливо? Тому що кожен, хто вважає, що Путін готовий до мирних переговорів, повинен розуміти, що натомість кремль підготував військовий бюджет на наступні двадцять п’ять років. Путін хоче продовжувати цю війну”, – констатує Порошенко.

Він переконаний, що єдиний спосіб швидко завершити війну лише один: НАТО.

“Нам потрібна система гарантій нашої безпеки як нації, і єдиною реальною гарантією безпеки є стаття 5”, – вважає Порошенко.

Лідер “ЄС” наголосив, що позиція України виключає компроміси щодо кількох питань:

  1. суверенітет та незалежність України.
  2. територіальна цілісність країни.
  3. існування Збройних Сил.
  4. санкції, відшкодування збитків і переслідування військових злочинців.
  5. трансатлантична та європейська інтеграція України.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…

Польща почне будівництво перших елементів ліній посиленої оборони на своїх кордонах з Росією та Білоруссю до кінця 2024 року, заявив у п’ятницю, 4 жовтня, заступник міністра національної оборони Польщі Цезари Томчик.

Російські загарбники стратили 93 українських полонених на фронті, 80% цих випадків зафіксували цього року. Про це повідомив начальник департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь готова допомогти Україні у відновленні після війни.