Байден просить Ізраїль не атакувати нафтові родовища Ірану

Джерело: The New York Times

Президент США Джо Байден застеріг Ізраїль від атак по нафтових родовищах Ірану, запропонувавши розглянути альтернативні способи відповіді на нещодавню масовану ракетну атаку.

З такою заявою американський лідер виступив наступного дня після того, як повідомив, що США “обговорюють” ймовірність того, що Ізраїль атакуватиме нафтові родовища.

“Ізраїльтяни ще не вирішили, як вони атакуватимуть у відповідь. Це обговорюється. Якби я був на їхньому місці, я б подумав про інші альтернативи, окрім ударів по нафтових родовищах”, – сказав Байден у Білому домі.

Байден також повідомив, що його адміністрація розглядає можливість запровадження санкцій проти Ірану і спілкується з ізраїльським урядом про те, які заходи у відповідь може вжити Ізраїль.

За словами американського лідера, він сподівається, що поспілкується з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, коли його уряд вирішить, як відповісти Ірану.

“Думаю, коли вони вирішать, як хочуть відповісти, ми обговоримо це”, – наголосив Байден.

Він додав, що Ізраїль має право на захист, відповідаючи на “жорстокі атаки” з боку іранців, Хезболли та хуситів.

“Але річ у тому, що їм потрібно бути більш обережними щодо жертв серед цивільних”, – додав Байден.

  • Білий дім попередив Іран про серйозні наслідки після ракетної атаки на Ізраїль, що сталася 1 жовтня. Радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що Іран нестиме відповідальність за цей інцидент.

У РФ судять громадянина Сполучених Штатів, якого звинувачують у бойових діях проти Росії на боці України. Прокурори вимагають сім років за ґратами.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Новий звіт вказує, що економіка Великобританії втрачає 11 мільярдів фунтів (13 мільярдів євро) щороку через відсутність жінок на роботі через болісні менструації, ендометріоз, фіброміому та кісти яєчників.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.