У Росії судять громадянина США: його звинувачують у війні проти РФ на боці України

Джерело: AP News

У РФ судять громадянина Сполучених Штатів, якого звинувачують у бойових діях проти Росії на боці України. Прокурори вимагають сім років за ґратами.

Обвинувачений – 72-річний Стівен Хаббард. Російські прокурори закликали суд взяти до уваги його вік та те, що він визнав свою провину. Відтак вони вимагаються мінімальний термін, передбачений статтею обвинувачення з відбуванням у виправній колонії суворого режиму.

У Росії участь у найманстві є кримінальним злочином, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Прокуратура звинувачує Хаббарда у тому, що він підписав контракт з ЗСУ після початку повномасштабної війни. За це він нібито мав отримати 1000 доларів.

Повідомляється, що американець пройшов навчання, отримав вогнепальну зброю і воював до квітня 2022 року, поки не потрапив у полон РФ.

У посольстві США в Москві повідомили Associated Press, що “знають про повідомлення про арешт американського громадянина”, але сказали, що не можуть коментувати далі “через обмеження конфіденційності”.

Верховний суд Бразилії оголосив, що юристи платформи X не сплатили штрафи належному банку. Штрафи, які юристи X стверджують, що були сплачені, є єдиним невиконаним заходом для поновлення роботи компанії в Бразилії.

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.