«Не знаю, чи будуть мирними»: Байден висловився про вибори президента США

Джерело: ABC News

Президент США Джо Байден заявив про сумнів, щодо того, що майбутні президентські вибори відбудуться “мирно”. Водночас він пообіцяв, що вони будуть “вільними та справедливими”.

Занепокоєння Байден висловив після заяв республіканців Дональда Трампа та Джеймса Ді Венса – кандидатів на пост президента та віцепрезидента США.

“Я впевнений, що це буде вільно та справедливо. Я не знаю, чи буде це мирно. Те, що сказав Трамп і те, що він казав минулого разу, коли йому не сподобався результат, було дуже небезпечним. Я помітив, що кандидат у віцепрезиденти від Республіканської партії не сказав, що прийме результат виборів. Вони навіть не прийняли результати минулих виборів”, – сказав американський лідер.

Тому, додав Байден, він занепокоєний тим, що Трамп і Ді Венс планують робити.

Верховний суд Бразилії оголосив, що юристи платформи X не сплатили штрафи належному банку. Штрафи, які юристи X стверджують, що були сплачені, є єдиним невиконаним заходом для поновлення роботи компанії в Бразилії.

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.