В Таїланді внаслідок повені евакуюють понад 100 слонів, двоє з них вже загинули

Джерело: CNN

В заповіднику для слонів на півночі Таїланду внаслідок повені евакуюють понад 100 слонів та десятки туристів. Дві тварини загинули під час евакуації.

Одним із двох загиблих слонів був сліпим. Ще двоє вважаються зниклими безвісти.

“Це була найбільша евакуація, яку ми коли-небудь робили, щоб врятувати їхні життя, вода піднялася швидко”, — сказав засновник природного парку Сендуеан Чайлерт, назвавши повінь найсильнішою, яку коли-небудь зазнавав парк.

Він додав, що є тварини, яких не змогли евакуювати й тринадцять дорослих слонів все ще знаходяться в пастці у своїх приміщеннях. 

Окрім слонів, у парку проживає близько 5000 врятованих тварин, включаючи собак, кішок, коней, свиней і кроликів. Деяких з них також евакуювали.

Популяція слонів, національних тварин Таїланду, скоротилася в останні десятиліття через загрозу від туризму, лісозаготівель, браконьєрства та посягань людини на місця проживання слонів.

Експерти підрахували, що популяція диких слонів у Таїланді скоротилася до 3 000-4 000, а на початку 20-го сторіччя їхня кількість перевищувала 100 000.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.