У Росії пропонують запровадити кримінальне покарання за «порчу та привороти»

Джерело: The Moscow Times

У Росії потрібно зробити кримінальними такі дії, як наведення порчі і привороту, заявив депутат держдуми РФ від “Единой России” Олександр Спірідонов. Він вважає, що ці ритуали справді можуть вплинути на людину, щодо якої вони відбуваються, тому їх можна розглядати як замах на життя та здоров’я.

Навести порчу, повернути кохану людину, проблеми зі здоров’ям, – це вже не просто погадати, це спроба впливати на іншу особу. Має бути кримінально покараним, якщо людина намагається іншому завдати шкоди її здоров’ю та життю, — сказав Спірідонов.

За його словами, він уже готує відповідний законопроєкт спільно зі священиком РПЦ Федором Лук’яновим. Також документ має заборонити у Росії рекламу “магічних послуг”. Зокрема, мова про обмеження доступу до інформації про ворожіння, астрологію, екстрасенсів та медіумів.

З російським депутатом також погодився член вищої ради громадського руху “сильная Россия” Дмитро Краснов, який запропонував прирівняти окультні практики до екстремізму. Він окреслив три групи осіб, котрі займаються такими діями. За словами Краснова, перші – це шахраї, які бажають обманним шляхом заволодіти чужими грошима, другі “реально служать темряві” і намагаються “набрати собі адептів і знищити більше душ”, а треті – агенти “західного впливу і розвідки”, які прагнуть “завдати удару” по “російській єдності”, “до душі російського народу та її вірі”.

Окрім цього, ще 4 жовтня з ініціативою заборонити в РФ тарологів та нумерологів виступив депутат держдуми РФ Андрій Свинцов. Він наголосив, що таких осіб потрібно зобов’язати отримувати медичну ліцензію. Без неї вони вважатимуться “шарлатанами та шахраями”, яких очікуватиме ув’язнення.

  • Депутат Державної думи від керівної партії “Єдина Росія” Андрій Колесник запропонував провести ядерний вибух на території Росії. Він аргументує це тим, що багато міжнародних політиків стали “забувати” загрозу ядерної зброї, і вважає, що Росія повинна “нагадати світові про цю небезпеку”.
  • Російські парламентарі пропонують запровадити покарання для військовослужбовців, які на війні в Україні користуються смартфонами.
  • Британські розвідники прокоментували ухвалення президентом РФ Володимиром Путіним законів щодо військовослужбовців РФ, які воюють проти України.

Згідно зі ще не оприлюдненими планами НАТО, союзникам доведеться надати значно більше військ і зброї, щоб захистити себе від Росії, включаючи Німеччину.

Кібератака, ймовірно, пов’язана з китайським урядом, була націлена на мережу низки американських провайдерів широкосмугового доступу, потенційно отримавши доступ до інформації із систем, які федеральний уряд США використовує для санкціонованих судом запитів на прослуховування телефонних розмов у мережі.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.

7 жовтня Україна все ще перебуватиме під впливом активного циклону, що принесе дощі та похолодання, повідомляє синоптикиня Наталка Діденко.