На міжнародному чорному ринку почали з’являтися цінності, викрадені РФ в Україні, – Костін

Джерело: Андрій  Костін/Telegram

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що на міжнародному чорному ринку почали з’являтися артефакти, викрадені російськими загарбниками в Україні.

“Крім систематичного знищення культурної спадщини, Росія вдається до ще одного злочину – крадіжки культурних цінностей. Ці артефакти, викрадені з наших музеїв та археологічних пам’яток, тепер з’являються на міжнародному чорному ринку. Ми вже маємо достатньо доказів для відкриття нових кримінальних проваджень щодо цих злочинів”, – зазначив Костін.

Він також розповів, що завдяки тісній співпраці з колегами з ФБР та Міністерства юстиції США, Офіс генпрокурора зміг зібрати всю необхідну інформацію про цю категорію злочинів.

“На основі отриманої інформації ми створили спеціальний підрозділ у моєму офісі. Цей підрозділ займається не лише розслідуванням випадків руйнування культурної спадщини внаслідок обстрілів, але й випадками, коли нашу культурну спадщину намагаються незаконно продати за кордоном”, – додав генпрокурор.

Під час обшуків у лікарки з Житомира, яку підозрюють у причетності до схеми з надання фіктивних інвалідностей для ухилення від мобілізації, правоохоронці вилучили понад 4,4 мільйона гривень.

Український режисер та командир штурмової роти в 47-й бригаді Олег Сенцов опублікував допис у соціальних мережах, де висловив своє бачення щодо поточної ситуації на фронті та в суспільстві. Він наголосив, що терміни “перемога” в публічному просторі дедалі частіше замінюються на “перемовини”, а “мобілізацію” замінили “економічним бронюванням.

Новим командиром 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців став полковник Олександр Охріменко. Він замінив на цій посаді полковника Івана Вінніка, який керував бригадою під час важливих боїв на фронті.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив про свою категоричну незгоду з можливим вступом України до НАТО. За його словами, під час його перебування на посаді, він не допустить ратифікації цього рішення словацьким парламентом.

Сили оборони України вразили морський нафтовий термінал у тимчасово окупованій Феодосії, АР Крим.