Камала Гарріс заявила, що не обговорюватиме з Путіним війну без участі України

Джерело: CBS News

Віцепрезидентка США, кандидатка на пост президента Сполучених штатів Камала Гарріс повідомила, що не обговорюватиме з РФ російсько-українську війну без участі України.

Про це вона сказала в інтерв’ю програмі “60 Minutes”. За словами політикині, Україна сама має говорити про своє майбутнє.

“На двосторонній основі без України – ні. Україна повинна мати право голосу щодо майбутнього України”, – відповіла Гарріс на питання про те, чи готова вона зустрітись з Володимиром Путіним для перемовин про припинення війни.

Віцепрезидентка США також наголосила, що у межах процесу припинення російсько-української війни важливо дотримуватись статуту ООН.

Водночас кандидатка на пост очільниці США ухилилась від відповіді на питання про те, чи підтримає вона членство України у НАТО.

“Це всі питання, якими ми будемо займатися, якщо і коли це дійде до того моменту. Прямо зараз ми підтримуємо здатність України захистити себе від неспровокованої агресії Росії”, – сказала вона.

Не залишила без уваги Гарріс і заяви свого суперника-республіканця Дональда Трампа, який постійно запевняє, що завершить російсько-українську війну за добу. На думку Гарріс, план Трампа полягає у капітуляції України.

Суддя Джеймс Донато виніс остаточне рішення у справі Epic Games проти Google. Суд зобов’язав компанію відкрити свій магазин додатків Google Play для сторонніх розробників та конкурентів.

Російські окупанти після викрадення українських дітей на тимчасово окупованих територіях пропонували їм 100 000 рублів за переїзд до міст РФ на їхній вибір.

Народний депутат Тарас Тарасенко розповів, що підготовлено законопроєкт, який передбачає можливість виплачувати пенсій через платіжну систему “Нової пошти”.

Міністр фінансів Угорщини Міхалі Варга заявив, що Угорщина затримає кредит G7 для України на суму 50 мільярдів доларів до президентських виборів у США наступного місяця. 

Банки Нідерландів заморозили набагато менше російських активів, ніж очікувалося. Спочатку повідомлялося про 660 мільйонів євро, але насправді сума становила лише 97,2 мільйона євро.