У вересні війська РФ 250 разів застосували проти ЗСУ хімічну зброю

Джерело: Генеральний  штаб Збройних сил України

У Генштабі повідомили про нові випадки застосування війська РФ хімічної зброї у вересні.

Зокрема протягом минулого місця окупанти 250 разів використовували озброєння з небезпечними хімічними речовинами проти українських військових.

“Противник застосовує боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами, такі як К-51 та РГ-ВО, які є засобами боротьби із заворушеннями та заборонені для використання у якості засобів ведення війни. Також є значна частка боєприпасів, що містять небезпечні хімічні сполуки невстановленого типу”, – наголосили у Генштабі.

Загалом від початку повномасштабної війни підрозділи радіаційної, хімічної, біологічної розвідки здійснювали безпосередню фіксацію випадків застосування небезпечних хімічних речовин на полі бою.

Від лютого 2023 року застосування хімічної зброї з боку росіян стало систематичним.

Загалом станом на вересень 2024 року зафіксовано 4 228 випадки застосувань ворогом боєприпасів, споряджених небезпечними хімічними речовинами.

“Цим РФ грубо порушує правила ведення війни, ігнорує норми та зобов’язання щодо Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення”, – резюмували у Генштабі.

Згідно зі звітом Управління ООН з наркотиків та злочинності (UNODC), впливові злочинні угруповання в Південно-Східній Азії активно використовують месенджер Telegram для здійснення широкомасштабної незаконної діяльності. 

У Костянтинівці Донецької області рятувальники протягом майже двох діб гасили пожежу, що виникла внаслідок атаки російських військ.

Вірус пташиного грипу типу H5N1 став причиною смерті 47 тигрів, трьох левів і пантери у зоопарках В’єтнаму.

У Києві повідомили про підозру чоловіку, котрий щосили вдарив пуделя ногою по голові. За жорстоке поводження з твариною йому загрожує тривалий термін ув’язнення.

Вчені з Китаю розробили нитку для хірургічного шва, яка прискорює загоєння ран і знижує ризик інфекції завдяки електростимуляції. Новий шовний матеріал генерує електричний заряд під час навантаження, що відбувається під час руху, допомагаючи загоєнню тканин.