Польські фермери анонсували блокування пункту пропуску до кінця року — ДМСУ

Джерело: Державна митна служба України

Польські фермери планують розпочати протест із блокуванням руху вантажівок біля пункту пропуску “Медика-Шегині” з 8 жовтня 2024 року, який може тривати до кінця року.

За наданою польською стороною інформацією, фермери планують акцію протесту, що передбачає перекриття руху вантажного транспорту перед пунктом пропуску. Протест може тривати до 31 грудня 2024 року.

Поки що оформлення транспортних засобів відбувається у звичайному режимі. Митна служба зазначила, що в разі початку страйку та змін у ситуації надаватимуть додаткову інформацію.

1 вересня польські фермери висловлювали занепокоєння через імпорт української агропродовольчої продукції. За їхніми словами, вона негативно впливає на внутрішній ринок, особливо на ринок м’яких фруктів, таких як малина.

Сільськогосподарські асоціації закликали польську владу вжити заходів, зокрема впровадити ліміти на імпорт та посилити контроль на кордоні. Якщо ситуація не зміниться, фермери погрожували поновити протести після завершення польових робіт.

За два роки проєкт “Хочу жить”, завдяки якому російські військові можуть добровільно здатись в полон, отримав 40 157 звернень. Ця кількість продовжує зростати, попри протидію з боку російських спецслужб.

Дослідження, проведене вченими з Берлінського університету імені Гумбольдта, засвідчило, що з віком люди переглядають роки, які вони вважають старістю, у бік збільшення.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) наголошує, що для здорового зростання дітям потрібно менше сидіти й більше рухатися. Хоча гаджети можуть розважати і навчати, їхнє надмірне використання може спричинити проблеми. Зменшення екранного часу покращує якість сну, фізичне й психічне здоров’я та надає більше часу для ігор і дослідження світу.

У пункті пропуску на півдні Одеської області в одного з пасажирів автобуса правоохоронці знайшли старовинні монети та колекційні марки.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 9 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Водночас у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.