У Костянтинівці залишаються понад 300 дітей – Донецька ОВА

Джерело: Вадим Філашкін в ефірі телемарафону

Наразі в Костянтинівці залишаються близько 17,8 тис. людей, з них – 368 діти. У Покровську – 12 тис. жителів, зокрема 82 дитини.

За словами голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна, в місті Костянтинівка через складну обстановку прийняли рішення запровадити “жорстку” комендантську годину — з 15:00 до 11:00.

“Нині у місті залишаються 17 800 людей, 368 дітей. Місяць тому було понад 20 тисяч жителів”, – додав він.

У Покровську залишилося 12 тисяч людей, серед них 82 дитини.

“Було 46 тисяч, з них – 3,5 тисячі дітей. Тобто понад 30 тисяч тільки з Покровська виїхали”, – вказав Філашкін.

У Торецьку залишаються понад 1 400 людей і виїжджають вони дуже повільно.

Голова ОВА додав, що до початку повномасштабної війни в Донецькій області проживало 1 мільйон 900 тисяч людей, а наразі — 340 тисяч.

  • Російські війська увійшли на східну околицю Торецька в Донецькій області, де тривають активні бойові дії. Як повідомила речниця оперативно-тактичного угруповання “Луганськ” Анастасія Бобовнікова, ситуація на Торецькому напрямку залишається напруженою і нестабільною.

У ніч на 7 жовтня два російських БпЛА зафіксували поруч з промисловим майданчиком Південноукраїнської АЕС. Відстань прольоту шахедів від ядерних об’єктів становила менш як 10 км.

Міністр оборони Південної Кореї повідомив, що Північна Корея, ймовірно, направить своїх військових до України на підтримку Росії. Це сталося на фоні укладення двосторонньої угоди про взаємну оборону, підписаної Кім Чен Ином і Володимиром Путіним у червні.

Російські військові вдарили керованою авіаційною бомбою по густонаселеному району Харкова. Вони влучили в багатоповерхівку.

Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда повідомив, що його країна готується передати нашій державі генератори, великі трансформатори та інше енергетичне обладнання й габіони для його захисту.

Напередодні вторгнення Росії в Україну Джо Байден поскаржився, що експрезидент США Барак Обама не зробив достатньо, щоб зупинити Путіна у 2014 році, коли російський лідер вторгся до Криму. Про це йдеться у книзі журналіста Боба Вудворда “Війна”, що показує залаштунки Білого дому.