Лідер КНДР назвав Путіна «найближчим товаришем»

Джерело: BBC News

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин привітав президента Росії Володимира Путіна з днем ​​народження, назвавши його “найближчим товаришем”.

Кім Чен Ин, вітаючи Путіна з 72-річчям, додав, що відносини між двома країнами піднімуться на новий рівень.

Кім високо оцінив відносини між обома країнами, сказавши, що вони стали “непереможними і вічними” після візиту Путіна до Пхеньяна в червні.

“Зустрічі та товариські зв’язки між нами… внесуть позитивний внесок у подальше зміцнення вічної основи дружби між КНДР і Росією”, – додав він.

Директор Центру досліджень нерозповсюдження імені Джеймса Мартіна Джеффрі Льюїс раніше сказав, що Кім Чен Ин і Путін “намагаються зменшити біль міжнародних санкцій, створивши альтернативну мережу друзів і партнерів за межами досяжності санкцій США”.

У ніч на 7 жовтня два російських БпЛА зафіксували поруч з промисловим майданчиком Південноукраїнської АЕС. Відстань прольоту шахедів від ядерних об’єктів становила менш як 10 км.

Міністр оборони Південної Кореї повідомив, що Північна Корея, ймовірно, направить своїх військових до України на підтримку Росії. Це сталося на фоні укладення двосторонньої угоди про взаємну оборону, підписаної Кім Чен Ином і Володимиром Путіним у червні.

Російські військові вдарили керованою авіаційною бомбою по густонаселеному району Харкова. Вони влучили в багатоповерхівку.

Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда повідомив, що його країна готується передати нашій державі генератори, великі трансформатори та інше енергетичне обладнання й габіони для його захисту.

Напередодні вторгнення Росії в Україну Джо Байден поскаржився, що експрезидент США Барак Обама не зробив достатньо, щоб зупинити Путіна у 2014 році, коли російський лідер вторгся до Криму. Про це йдеться у книзі журналіста Боба Вудворда “Війна”, що показує залаштунки Білого дому.