Вночі війська РФ випустили по Україні три ракети і 22 БпЛА

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Уночі 9 жовтня російські окупанти випустили по Україні понад два десятки повітряних засобів.

Мовиться про три балістичні ракети Іскандер-М/KN, випущені з Курської області РФ по Полтавщині, та 22 ударні БпЛА випущені з російського Приморсько-Ахтарська та ТО Криму.

Силами та засобами ППО збито 21 ворожий безпілотник, ще один – повернувся на територію РФ.

До відбиття нападу залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Збивали “шахеди” в Одеській, Вінницькій та Київській областях.

За даними синоптиків у четвер, 10 жовтня, майже по всій країні збережеться суха та тепла погода.

9 жовтня міністр оборони Рустем Умєров зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном. Вони спільно заслухали доповідь керівництва навчального центру, де проходить підготовку наш підрозділ, який у Франції називають бригадою Анни Київської.

Заступник лідера терористичного угруповання “Хезболли” Наім Касем заявив про готовність укласти перемир’я з Ізраїлем. Це сталося на тлі ліквідації ізраїльською армією трьох лідерів організації протягом двох тижнів.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі 5 жовтня повідомила, що обрала кандидатуру прем’єр-міністра і представить його опозиції.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 9 жовтня. З початку доби на цей час зафіксовано 119 бойових зіткнень.