У Кремлі заперечили телефонні розмови Путіна і Трампа

Джерело: Reuters

Кремль заперечив повідомлення американського журналіста Боба Вудворда про те, що Дональд Трамп сім разів спілкувався з Путіним телефоном після того, як закінчив свій президентський термін.

“Ні, це не правда”, – сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на запитання журналістів про розмови Трампа і Путіна.

Інформацію про розмови політиків журналіст Вудворд написав у своїй книзі “Війна”. У ній описано, як Трамп на початку 2024 року змусив свого помічника вийти з кімнати у резиденції експрезидента у Мар-а-Лаго, аби він провів приватну телефонну розмову з Путіним. Це вказано у резюме книги, опублікованої у The Washington Post.

Водночас про що саме спілкувались Трамп та Путін у книзі не вказано. Натомість у WP цитують представника передвиборчого штабу Трампа, який поставив під сумнів ймовірність такої розмови.

У книзі Вудворда також цитують неназваного помічника Трампа, який сказав, що після закінчення дрезденського терміну Трамп щонайменше сім разів спілкувався з російським президентом.

Угорщина та російський “Газпром” домовились про можливе збільшення постачання газу до країни. Міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив про це на газовому форумі в Санкт-Петербурзі.

Суд у Києві оголосив вирок 39-річному чоловіку, котрий кинув об землю сусідську собаку у Дніпровському районі. Його визнали винним у жорстокому поводженні з собакою та призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки. 

Активісти руху Demand наклеїли фотографію матері з дитиною, зроблене в секторі Гази, на картину Пабло Пікассо в Національній галереї в Лондоні.

Навіть після виявлення порушень діти продовжують скаржитись на умови у навчально-реабілітаційному закладі. Зокрема, їм не вистачає їжі. Один з вихованців розповів, що підпрацьовує у сфері ритуальних послуг.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен уповноважив Оборонні сили країни підписати рамкову угоду про закупівлю пристроїв для захисту від збоїв у роботі GPS.