В Україні вперше засудили до ув’язнення палійку військових авто

Джерело: Офісу Генпрокуратури

Мешканку Кіровоградщини засудили до шести років позбавлення волі за підпал автомобіля Нацгвардії.

Рішення ухвалив Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області. Суд визнав зловмисницю винною за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Фігуранткою виявилася 28-річна мешканка Олександрії. Вона підпалила автомобіль Mitsubishi L200, який використовувався під час служби військовослужбовцем Нацгвардії України.

За це росіяни обіцяли їй надати грошову винагороду у розмірі 10 тисяч грн.

Співробітники СБУ та Нацполіції затримали зловмисницю на гарячому, одразу після вчинення злочину.

Журналіст Андрій Цаплієнко зауважив, що мовиться про Юлію Харченко, котра потрапила у поле зору росіян через свою активність у Телеграм-каналах, де шукала “легкого бабла”.

  • СБУ та Нацполіція затримали п’ятьох осіб, які виконували “замовлення” російських спецслужб у Києві та підпалювали авто ЗСУ.
  • В Одеській області затримано чотирьох осіб, які підпалювали автомобілі військових, насамперед службові мікроавтобуси та позашляховики. Серед затриманих – троє неповнолітніх.

Воїни ЗСУ та спецпризначенці ГУР звільнили та зачистили від російських окупантів населений пункт Кругляківка Куп’янського району Харківської області.

Президент України Володимир Зеленський вручив 30 сертифікатів на отримання квартир Героям України та членам родин загиблих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно.

У Бахмутському районі Донецької області російські загарбники розстріляли військовослужбовця ЗСУ, який, ймовірно, був пораненим. Прокуратура розпочала розслідування.

Станом на 16:00 п‘ятниці, кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 112. Найгарячіше зараз на Курахівському напрямку. 

Уряд Данії оголосив про черговий пакет допомоги Україні на суму 2,4 мільярда крон (350 мільйонів доларів).