У російській Адигеї безпілотники атакували військовий аеродром

Джерело: ASTRA

Уночі 10 жовтня безпілотники атакували військовий аеродром “Ханская” в Адигеї (РФ).

Про звуки БпЛА та вибухи у соцмережах почали писати місцеві жителі, тоді як влада регіону спершу не повідомляла нічого.

Згідно з публічними даними, на аеродромі дислокується 272-га навчальна авіаційна Полоцька орденів Суворова та Кутузова авіаційна база 2-го розряду Краснодарського вищого військового авіаційного училища льотчиків ім. героя СРСР А. Сєрова.

Відповідно до системи моніторингу пожеж NASA, після атаки виникло займання поряд з аеродромом.

Згодом глава Адигеї підтвердив, що вночі відбулась атака БпЛА. За його словами, обійшлось без жертв та поранених. Водночас він підтвердив займання, яке гасять рятувальники та повідомив про евакуацію мешканців селища Родніковий, яке фактично прилягає до аеродрому.

За останніми повідомленнями, після атаки поруч з аеродромом зайнявся склад паливно-мастильних матеріалів. Водночас за іншою версією, поблизу аеродрому могли бути паливні резервуари для літаків чи склад авіабомб.

Британська фірма споживчих товарів Unilever заявила в четвер, 10 жовтня, що завершила продаж свого російського бізнесу Arnest Group, місцевому виробнику парфумерії, косметики та товарів для дому.

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт щодо підвищення податків, залишивши розмір військового збору  на рівні 1,5%. Текст передбачає значні зміни в оподаткуванні на період воєнного стану, однак не включає раніше запропонованого підвищення військового збору до 5%.

10 жовтня у Швеції сталась стрілянина біля одного з ізраїльських об’єктів – компанії, яка виготовляє зброю.

Нещодавно “Суспільне Мовлення” оголосило, цьогорічною авторкою всеукраїнського радіодиктанту національної єдності стане Оксана Забужко. Однак в соцмережах з гумором відреагували на новину.

З вечора 9 жовтня та до ранку 10 жовтня війська РФ атакували Україну ракетами і безпілотниками. Більшість цілей ворога збито.