СБУ викрила 30-річного одесита, який мобілізувався до ЗСУ, щоб коригувати удари РФ

Джерело: Служба безпеки України

Служба безпеки викрила та затримала російського агента, який мобілізувався до лав Збройних сил України, аби коригувати ворожі удари, зокрема по своєму підрозділу.

Затриманий – 30-річний житель Одеси, якого завербували у телеграм, де він шукав легкий заробіток.

Спершу йому дали “тестове завдання”, яке він виконав. Після цього, у серпні 2024 року, за вказівкою російського куратора він вступу на військову службу до однієї з військових частин ЗСУ.

СБУ документувала всі дії підривної діяльності фігуранта і затримала його “на гарячому”, коли він готувався відправити таємні координати у РФ.

За даними слідства, окупантів цікавили координати навчальних центрів та пункти постійної дислокації сил ППО, куди мобілізувався агент.

Ворог планував вразити об’єкти, коли б там було найбільше зосередження українських захисників. Фігурант у момент атаки мав би вийти за межі частини, аби згодом продовжувати підривну діяльність.

Під час обшуків у агента виявлено мобільний телефон із доказами роботи на Росію.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик повідомив, що росіяни регулярно обстрілюють місто, застосовуючи важку артилерію та тактичну авіацію. Ситуація в Торецьку залишається напруженою, оскільки ці обстріли націлені не лише на критичну інфраструктуру, а й на житлові райони.

Російська нафтова компанія “Лукойл” придбала щонайменше 25 старих танкерів, використовуючи британського громадянина для реалізації угод. Розслідування щодо російського “тіньового флоту” свідчить, що такий крок дозволяє компанії обходити обмеження на ціну нафти, встановлені країнами Великої сімки (G7).

США зафіксували підвищену військову активність Росії навколо підводних кабелів ЄС, зауваживши, що тепер РФ зможе планувати диверсії, спрямовані на виведення з ладу критично важливої світової комунікаційної інфраструктури.

Репер Шон Комбз, відомий під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy,  вперше постане перед суддею за звинуваченнями в торгівлі людьми.

Американський актор італійського походження Аль Пачіно, відомий ролями у фільмах “Хрещений батько”, “Запах жінки”, “Дім Ґуччі”, днями випустить автобіографічну книгу. У ній, зокрема, актор згадує про своїх дітей.