Вимагали грошей: у Хмельницькому студент опинився в реанімації, бо його побили в гуртожитку

Джерело: vsim.ua

Першокурсник Вищого професійного училища у Хмельницькому, 15-річний Денис Мельник, потрапив до реанімації після побиття іншим студентом.

Мати хлопця, Наталія, заявила, що з початку навчального року в нього систематично вимагали гроші, про що хлопець розповів лише після інциденту.

2 жовтня, близько опівночі, Денис зателефонував матері, просячи грошей, але потім не відповідав на дзвінки. Він лише надіслав повідомлення: “Мене побили, вимагають двісті гривень”. Мати викликала поліцію.

З’ясувалося, що близько 23:00 Дениса побив у гуртожитку 17-річний студент.

“Там ситуація яка була: він у нього вимагав ті гроші, а потім зненацька почав бити. У кімнаті було 5 чи 6 хлопців. Бив один. Хтось там хотів розборонити, той (третьокурсник – ред.) почав їм погрожувати: “Я з вами розберуся“. Було велике відео, але вони його стерли, бо він погрожував. Скинули тільки коротке відео”, – розповіла мати підлітка.

Дениса шпиталізували у Хмельницьку міську дитячу лікарню, він перебував у реанімації. За даними Суспільного, наразі його перевели до хірургічного відділення.

“Його перевели з реанімації, але йому не можна ні повертатися, ні рухатися, бо є розрив селезінки, крововилив – на селезінці утворилася киста; забій нирок, пішли зміни в легенях, є рідина в легенях – йому важко дихати. Ще голова побита, він весь був синій: голова, груди, струс головного мозку”, – розповіла мама Дениса.

Директорка лікарні Наталія Зимак-Закутня повідомила, що стан хлопця – стабільно важкий.

Зі слів матері потерпілого, кривдник – 17-річний Богдан. Він сирота, виховується прийомними батьками і отримує фінансову допомогу від держави, а також має стипендію. Як з’ясувалося, Денис – не єдиний, кого ображав Богдан. Він також цькував іншого першокурсника, з яким раніше проживав потерпілий.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Наразі всіх учасників та свідків конфлікту встановили та допитали. Розслідування триває.

10 жовтня міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба пояснив, що російські війська відновили та посилили обстріли портової інфраструктури України, аби знизити експортний потенціал нашої країни.

Норвегія вирішила виділити до 967 млн крон (близько $89,9 млн) на чотири нові проєкти для збільшення виробництва ракетних двигунів та компонентів для вибухівки.

Міністр оборони Йоав Галант заявив, що удар Ізраїлю по Ірану у відповідь на його атаку минулого тижня буде “смертоносним, точним і несподіваним”.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 11 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Водночас у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

Пізно ввечері 9 жовтня Росія вдарила балістичною ракетою по Одеському району, внаслідок чого загинули вісім осіб, а 11 отримали поранення. Як виявилось, окупанти також знищили гуманітарний вантаж для Палестини.