Сахара пішла під воду: пустелю накрили потужні зливи

Джерело: Channel4News

Пустелю Сахару накрили дощі, вода затопила пустельні райони Північної Африки. Постраждало невелике село Мерзуга на південному сході Марокко. Місцеві не бачили такої кількості опадів щонайменше 30 років.

Традиційно у пустелях випадає найменше опадів: середня кількість опадів у Сахарі становить приблизно 45 літрів на квадратний метр на рік. Тоді як напочатку вересня у деяких районах Сахари випало 99 літрів опадів на квадратний метр.

Такої кількості опадів за такий короткий проміжок часу ми не бачили від 30 до 50 років, – зауважив Хуссін Юабеб з Головного метеорологічного управління Марокко.

До цього у Марокко тривала посуха. Нині ж фахівці прогнозують, що опади поповнять запаси підземних вод.

Раніше повідомляли, що Південно-Африканська Республіка 21 вересня опинилася під сильним снігопадом, місцями снігові замети сягають висоти двох метрів.

За даними видання, через сильний снігопад у Південній Африці довелося закрити дороги. Особливо постраждала траса N3 між Йоганнесбургом і Дурбаном, де служби екстреної допомоги намагалися дістатися до людей, які застрягли на закритих ділянках дороги.

Снігопад спричинив значні транспортні проблеми. Зазначається, що опівдні місцеві жителі залишалися заблокованими у своїх автомобілях після ночі на дорозі.

Очікується погіршення погодних умов, а в окремих районах країни діє помаранчеве попередження.

Корональний викид маси (CME) Сонця загрожує кометі C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS), яка готується до свого найбільшого зближення із Землею. Натомість вчені все ж сподіваються поспостерігати за захоплюючим астрономічним явищем.

У Росії, створені в межах онлайн-проекту “Большой российской энциклопедии”, матеріали передадуть команді іншої інтернет-енциклопедії – “Рувики”. Співробітники БРЭ повідомляли, що зарплата їм не нараховувалась із грудня минулого року.

Країни Балтії та Молдова можуть бути “втягнуті” у війну з Росією, заявив директор ФСБ РФ Олександр Бортніков. За його словами, до участі у війну з Москвою їх нібито підштовхують США та їхні союзники, а також “дії українських військових”.

Під час шторму у Флориді, фотограф Девід Барсенас спільно з репортером Крістофером Саласом врятували кішку. Згодом користувачі соцмереж прозвали тварину HurricaneCat (Hurricane – ураган).

10 жовтня Печерський суд Києва арештував депутатку Хмельницької міськради, котру ДБР затримало за підозрою у незаконному збагаченні на 1,5 млн доларів.