На Сумщині затримано коригувальника російських атак

Джерело: Служба безпеки України

У Сумській області затримано 22-річного хлопця, який коригував удари РФ по Силах оборони.

Агента російської ФСБ затримали у межах проведення безпекових заходів на Сумщині. Затриманий – уродженець Херсонської області, який за вказівкою ворога готував удар РФ по українських військових поблизу району проведення Курської операції.

Щоб виконати вороже завдання фігурант обходив місцевість та з допомогою мобільного телефону приховано фільмував локації військових об’єктів.

Отримані відеофайли з прив’язкою до місцевості агент пересилав своєму куратору, особу якого вже встановлено Службою безпеки.

Співробітники СБУ завчасно викрили фігуранта, задокументували його злочинні дії і затримали, запобігши передачі ворогу розвідданих.

Одночасно СБУ провела комплексні заходи для убезпечення локацій Сил оборони.

Як встановило розслідування, фігуранта дистанційно завербував працівник ФСБ РФ у серпні цього року, коли шукав швидкий заробіток у телеграм-каналах.

Слідчих Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

До кінця 2024 року Україні нададуть новий пакет військової допомоги на суму 1,4 млрд євро. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції з Володимиром Зеленським 11 жовтня.

Сьогодні, 11 жовтня, міністр фінансів України Сергій Марченко підписав угоду з урядом Канади про додатковий кредит у 400 млн канадських доларів (майже 300 млн доларів США).

Служба безпеки затримала у Києві учасника терористичної організації «Ісламська держава», який перебував у розшуку Інтерполу.

У центрі Києва водій, який припаркувався з порушеннями, напав на інспекторку з паркування.

Президент РФ Володимир Путін провів перемовини з президентом Ірану Масудом Пезешкіаном у межах візиту до Туркменістану.