Керівник нацпарку вимагав $65 000 за надання в оренду земель під базу відпочинку

Джерело: ДБР

Працівники Державного бюро розслідування затримали керівника Національного природного парку “Хотинський” у Чернівецькій області за хабар від підприємця.

Бізнесмен звернувся до чиновника для оформлення оренди земель для бази відпочинку, але той вимагав 65 тис. доларів США. Бізнесмен відмовився платити та звернувся до правоохоронців.

Посадовцю висунули підозру в отриманні хабаря в особливо великому розмірі, що карається 8–12 роками позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

9 жовтня 2024 року його затримали під час отримання хабаря після підписання договорів.

  • Працівники Державного бюро розслідувань виявили у депутатки Хмельницької міської ради понад 1,5 мільйона доларів, які не були задекларовані, а також об’єкти нерухомості.
  • Працівники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина у незаконному збагаченні. Син посадовиці займає керівну посаду в головному управлінні Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

Верховний Суд підтвердив правомірність припинення фінансування політичної партії “Голос”. Це остаточне рішення, партія більше не отримуватиме коштів для своєї діяльності у цьому скликанні.

В селі Євгенівка Снігурівської громади Миколаївської області внаслідок детонації боєприпасу постраждали тварини.

Станом на 16:00 в п’ятницю, 11 жовтня, кількість бойових зіткнень на фронті від початку доби збільшилась до 78. Найбільша активність окупантів спостерігається на Покровському і Курахівському напрямках. 

Українська кліпмейкерка Таня Муіньо стала режисеркою нового музичного відео для південнокорейської K-pop співачки Дженні, учасниці гурту Blackpink.

До кінця 2024 року Україні нададуть новий пакет військової допомоги на суму 1,4 млрд євро. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції з Володимиром Зеленським 11 жовтня.