Велика Британія накладає санкції на ПВК «Вагнер», яка працює в Центральноафриканській Республіці та Малі

Джерело: CNN

Міністерство закордонних справ Великої Британії додало до списку санкцій осіб і групи, пов’язані з російською групою “Вагнер”, які діють у Центральноафриканській Республіці (ЦАР) і Малі.

Серед підсанкційних осіб – Віталій Вікторович Перфільєв, керівник групи “Вагнер” в ЦАР і Іван Олександрович Маслов, керівник ПВК у Малі. Обидвох чекають замороження активів і заборони на поїздки.

Однак залишається відкритим питання, що тепер стане з величезною операцією “Вагнер” в Африці, яка надала послуги безпеки та воєнізовану допомогу і запустила кампанії з дезінформації для режимів у ЦАР, Лівії, Малі та Судані.

  • 24 червня, коли підрозділи ПВК “Вагнер” розпочали заколот та рухалися до Москви, частина військових машин поїхала в напрямку укріпленої російської армійської бази, де зберігається ядерна зброя.
  • Розвідка Німеччини прослуховувала розмови між Євгеном Пригожиним і самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком у день збройного заколоту ПВК “Вагнер”, 24 червня.
  • Глава ПВК “Вагнер” Євген Пригожин, ймовірно, зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним у Москві після невдалого заколоту.
  • Генерал США Марк Міллі зазначив, що керівництво Росії зазнає чимало “розбіжностей та плутанини” після заколоту ПВК “Вагнер” 24 червня.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

Правоохоронці повідомили, що інформація про небезпечний тренд “хаффінг”, або ж “хромування” та “хромінг” серед дітей в Україні не відповідає дійсності.