Через російський удар по Херсону поранено поліцейського

Джерело: ГУНП в Херсонській області

У Херсоні під артилерійським обстрілом опинився мікрорайон “Північний”.

Удари спричинили пожежу на складах і пошкодили адміністративну будівлю, багатоквартирний будинок, складські приміщення та два автомобілі. Постраждав 31-річний працівник патрульної поліції, у якого діагностували контузію та черепно-мозкову травму, але його життю нічого не загрожує.

Внаслідок скиду з БпЛА в центрі Херсона поранено 54-річного чоловіка з вибуховою травмою та уламковим пораненням ноги. Окупанти обстріляли Дніпровський район, пошкодивши приватний будинок і газопровід. Також скинули вибухівку на територію медзакладу, що пошкодило будівлю лікарні та автомобіль, але пацієнти й персонал не постраждали.

Джерело: Поліція Херсонської області

Крім того, росіяни атакували Антонівку дронами, внаслідок чого поранено 51-річного чоловіка з вибуховими та черепно-мозковими травмами. Також пошкоджено приватний будинок.

У Комишанах ворожий артобстріл пошкодив п’ять приватних будинків, постраждала 63-річна жінка з контузією і травмами.

Кізомис також зазнав удару з реактивних систем, пошкоджено приватний будинок, а внаслідок дронових атак пошкоджено ще один.

Дронами типу “FPV” обстрілювали Берислав, Дудчани та Зміївку, пошкоджено два будинки.

Артилерія пошкодила три приватні будинки у Станіславі, Білозерці та Чорнобаївці, а також господарську споруду у Томариному.

У Шляховому ворог обстріляв господарчу споруду.

Протягом дня, 12 жовтня, російські війська обстріляли низку населених пунктів Донецької області, внаслідок чого є загиблі та поранені цивільні.

З початку доби, 12 жовтня, станом на 22:00 вже зафіксовано 153 бойових зіткнення.

Президент України Володимир Зеленський заслухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського і у вечірньому зверненні розповів про ситуацію на фронті.

Колишній президент Дональд Трамп має перевагу над віцепрезиденткою Камалою Гарріс щодо того, хто краще впорається з вирішенням війн Росії в Україні та на Близькому Сході, про що свідчить опитування.

За даними ЗМІ, Іран відправив два супутники місцевого виробництва до Росії для виведення їх на орбіту російським космічним апаратом.