Петро Порошенко передав партію допомоги Силам безпілотних систем

Джерело: “Європейська Солідарність

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко передав підрозділу Сил безпілотних систем паливозаправник, пересувну майстерню, вантажівку і генератори. Цей новостворений рід військ у ЗСУ потребує багатьох речей.

Представник батальйону зазначає, що вони забезпечують розвідку та ураження цілей, залежно від ділянки фронту.

“Ми вже маємо хороший досвід співпраці. Тут служать члени нашої команди, тому одразу почали спілкуватися як рідні. Ну й допомагати відповідно. Сьогодні привезли хлопцям дефіцитний паливозаправник, вантажівку, пересувну авторемонтну майстерню, генератори. Все за списком, як і просили. Підрозділ новий і потребує дуже багато всього, тому продовжимо співпрацю”, – розповів Порошенко.

Джерело: “Європейська Солідарність”

Своєю чергою військовий каже, що ці автомобілі необхідні для ремонту техніки, заправки та підвозу боєприпасів. Ремонтна майстерня вкрай важлива, оскільки техніка на фронті часто ламається, і це дозволяє оперативно виконувати ремонти. Бензовоз також є ключовим елементом військової логістики, адже навіть найкращий танк Abrams без пального стає непотрібним.

“Тут служить наш друг, чиє ім’я не називаємо з міркувань безпеки. Раніше він у складі нашої команди ремонтував техніку для фронту на нашій таємній СТО. Через його руки пройшло не одне авто, яке рятувало життя на передовій. Тому він не з чуток знає, що таке наша техніка, яка вона якісна й надійна. А тепер він сам у складі батальйону Сил безпілотних систем продовжує захищати Україну”, – зазначає Порошенко.

Джерело: “Європейська Солідарність”

  • Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко придбав для ЗСУ понад 3 тисячі FPV-дронів, а також “Мавіки” та засоби радіоелектронної боротьби. Найближчим часом цю техніку розподілять між бойовими бригадами та батальйонами.
  • Петро Порошенко спорядив військовим додатковий комплекс протидії засобам технічної розвідки “Ай-Петрі СВ”, зауваживши, що лише за день оператори комплексів посадили чотири ворожі розвідувальні БпЛА – Zala, два “Орлани” та Supercam.
  • Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав у підрозділ 126-ї окремої бригади ТрО партію FPV-дронів, а також купольний РЕБ, детектори дронів “Ванільний цукорок” та “Мавіки”.
  • П’ятий президент України Петро Порошенко в четвер, 26 вересня, відзначив  59-й рік народження. У цей день він відвідав одну із ділянок фронту й привіз воїнам нову партію техніки.

З початку доби, 12 жовтня, станом на 22:00 вже зафіксовано 153 бойових зіткнення.

Президент України Володимир Зеленський заслухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського і у вечірньому зверненні розповів про ситуацію на фронті.

Колишній президент Дональд Трамп має перевагу над віцепрезиденткою Камалою Гарріс щодо того, хто краще впорається з вирішенням війн Росії в Україні та на Близькому Сході, про що свідчить опитування.

За даними ЗМІ, Іран відправив два супутники місцевого виробництва до Росії для виведення їх на орбіту російським космічним апаратом.

Українці повинні впродовж трьох днів забрати з пошти повістку, яку надіслав ТЦК. В іншому випадку особу можуть оштрафувати на суму від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень.