Російські окупанти привезли на ЗАЕС працівників «Росенергоатома» – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву.

Через небажання працівників Запорізької атомної електростанції співпрацювати з окупантами росіянам доводиться привозити на станцію працівників “Росенергоатома”.

За даними ЦНС, мовиться про працівників АЕС, розташованих в європейській частині РФ. Зокрема, це можуть бути фахівці з Балаковської, Калінінської, Курської, Нововоронезької, Ростовської й Смоленської атомних електростанцій.

Зображення: ЦНС

Зазначимо, що, за даними української розвідки, ймовірно, найближчим часом російські окупанти планують влаштувати чергову провокацію на Запорізькій атомній електростанції із застосуванням важкого озброєння.

З цією метою “Департамент військової контррозвідки” ФСБ поширює серед особового складу окупаційного контингенту інформацію про начебто підготовку українськими Силами безпеки і оборони штурму ЗАЕС.

За даними української розвідки, спецслужба окупантів стверджує, що наприкінці липня буде організовано “штурм” атомної станції, в якому начебто мають взяти участь “штурмові групи” і неназвані “добровольчі озброєні підрозділи України”.

У ГУР пояснили, що тиражування такої інформації може свідчити про підготовку окупантами операції “під чужим прапором”, яка призведе до масштабної аварії на ЗАЕС. За наявною інформацією, готуються чергові імітаційні обстріли станції з метою подальшого звинувачення в них України.

Нагадаємо, що Запорізьку атомну електростанцію захоплено окупаційними військами РФ 4 березня 2022 року. Відтоді неодноразово оприлюднювалась інформація про замінування території станції, кількох енергоблоків та ставка-охолоджувача.

“Такі дії є очевидним актом ядерного тероризму. Україна неодноразово заявляла, що лише повернення ЗАЕС під повний контроль України та МАГАТЕ, а також створення навколо станції широкої демілітаризованої зони здатне гарантувати безпечну експлуатацію атомної станції”, – наголосили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 7 вересня, пообіцяла непохитну підтримку України.