Адвокати Diddy звинуватили уряд США у витоку інформації про його судову справу

Джерело: Variety

Команда юристів музичного продюсера Шона Diddy Комбза подала клопотання про слухання доказів того, що уряд США начебто організував наклепницьку кампанію шляхом змови зі ЗМІ з метою підірвати справедливий суд.

У документі вони просять розглянути відповідні засоби правового захисту, зокрема, і потенційне відведення свідків або зняття всіх звинувачень у його обвинувальному висновку.

Зокрема в заяві вони вказують на чотири різні тактики неправомірної поведінки уряду. Так, вони називають “найбільш обурливим” витік CNN в травні 2024 року, коли медіа оприлюднило відео нападу Комбза на свою колишню дівчину Кессі Вентуру в 2016 році.

Як стверджують адвокати, ані Вентура, ані третя сторона, ймовірно, не були джерелами витоку, оскільки артистка описала б це детальніше у своєму позові про сексуальне насильство, а третя сторона спробувала б продати це. Відтак вони вказують на уряд як на найбільш імовірного винуватця з огляду на час виходу відео.

За словами юристів, федеральні агенти мали знати, що буде перерва в судовому процесі щодо Дональда Трампа, щоб колишній президент відвідав випускний свого сина Беррона Трампа. Тому 17 травня було “ідеальним часом, оскільки це був повільний день новин”.

Після того, як CNN опублікувало відео, уряд не вжив жодних заходів, тому адвокат просить провести слухання для доказів, щоб визначити, чи не федеральний агент надав запис CNN.

Крім того, захист стверджує, що обшуки у резиденціях Комбза в Лос-Анджелесі та Флориді в березні були навмисно проведені вдень, щоб максимізувати висвітлення в медіа. Вони зауважили, що представники ЗМІ були присутні на початку обшуку в Лос-Анджелесі, що свідчить про те, що уряд попередив ЗМІ заздалегідь.

Водночас адвокати Комбза зазначають, що влада застосувала надмірну силу проти його дітей під час рейдів і вивела їх на видиме місце на території власності, щоб ЗМІ побачили.

Як розповіли у виданні, адвокат вказує на різні витоки інформації за останні сім місяців та анонімні заяви департаменту внутрішньої безпеки, надані пресі, як конкретні приклади спроби “спаплюжити репутацію Комбза до суду”.

Головний прокурор України Андрій Костін заявив, що отримав інформацію про те, що президент Росії Володимир Путін може відвідати саміт G20 у Бразилії наступного місяця, і закликав владу країни виконати зобов’язання перед МКС та здійснити арешт глави РФ у разі його візиту.

Ввечері 14 жовтня голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про небезпеку російських дронів для регіону. Він закликав містян прямувати в укриття та нагадав про обов’язок взяти з собою домашніх улюбленців.

У МЗС опублікували заяву стосовно раніше розповсюдженої інформації у ЗМІ стосовно причетності України до постачань БпЛА повстанцям у Малі. У відомстві рішуче відкину ці звинувачення.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України оголосили про спільний з Центром протидії інформації РНБО запуск нового розділу порталу “War & Sanctions” про російських спортсменів.

У Росії виник дефіцит антибіотиків, таких як рокситроміцин, еритроміцин, кларитроміцин і азитроміцин. Відсутність ліків спостерігається в аптеках Дагестану, Чечні та в інших регіонах.