РФ оголосила у розшук громадян України й Грузії через нібито «підрив» Керченського мосту

Джерело: “Эхо Кавказа”

Російські правоохоронні органи оголосили у міждержавний розшук громадянина Грузії Олександра Інасарідзе та громадянина України Сергія Андрійченка. Їх звинувачують у причетності до вибуху на Керченському мосту, що стався у жовтні 2022 року.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти обох осіб за статтями, пов’язаними з терористичним актом, що призвів до загибелі людей, незаконним придбанням вибухових речовин та контрабандою вибухівки організованою групою.

8 жовтня 2022 року на Керченському мосту вибухнула вантажівка, що призвело до значних руйнувань та жертв. Чотири дні потому Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії оголосила про арешт п’яти громадян Росії, трьох громадян України та Вірменії у зв’язку з розслідуванням цього теракту, який, за заявами ФСБ, був організований українською військовою розвідкою. Серед підозрюваних були вказані два громадянина Грузії, одним із яких є Інасарідзе.

ФСБ тоді також згадала ще одну особу, брокера на ім’я Леван, як співучасника. Грузинські ЗМІ, зокрема телеканал “Пірвелі”, повідомляли, що вантажівка, яка вибухнула, належала матері Олександра Інасарідзе, яка назвала звинувачення російської сторони “абсурдом”.

Представники грузинського уряду стверджували, що Грузія не має жодного стосунку до вибуху на Керченському мосту.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України оголосили про спільний з Центром протидії інформації РНБО запуск нового розділу порталу “War & Sanctions” про російських спортсменів.

У Росії виник дефіцит антибіотиків, таких як рокситроміцин, еритроміцин, кларитроміцин і азитроміцин. Відсутність ліків спостерігається в аптеках Дагестану, Чечні та в інших регіонах.

14 жовтня лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді наголосив, що влада відмовилась від пропозиції створити спеціальний цільовий фонд на потреби Сил оборони. 

Станом на сьогодні українські правоохоронці мають дані щодо розстрілу на полі бою російськими військовими 102 українських військовополонених.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 15 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Водночас у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.