У Києві зростає захворюваність на грип, ГРВІ та COVID

Джерело: КМДА

У Києві минулого тижня зареєстровано 10 657 нових випадків захворювання на грип та ГРВІ, зокрема на COVID-19. Нині рівень захворюваності нижчий епідемічного порогу у 2,2 раза. Наразі показник становить 361.

Проти показника за попередній тиждень у столиці спостерігається зростання захворюваності на 11,6% як дитячого, так і дорослого населення. Випадків захворювання в дітей виявлено 6 880 проти 6 228 за минулий тиждень (зростання на 10,5%). Тоді як захворюваність серед дорослих змінилась до 3 777 із 3 323 (зростання на 13,7%).

Діти становлять 64,6% від загальної кількості хворих. Захворюваність серед школярів зросла на 16%.

Також у порівнянні з попереднім показником зросла кількість госпіталізованих осіб серед хворих на грип і ГРВІ серед дорослих і дітей. До столичних медзакладів за тиждень госпіталізували 154 особи, зокрема 117 дітей.

Також на COVID-19 захворіли 162 особи, зокрема 15 дітей до 17 років. Госпіталізували 27 осіб, із яких восьмеро дітей. У відділенні реанімації та інтенсивної терапії перебуває троє дорослих пацієнтів.

Протягом звітного тижня летальних випадків від ускладнень COVID-19 та грипу не зареєстровано, – додали у повідомленні.

Зауважимо, раніше Міністерство охорони здоров’я затвердило оновлені рекомендації стосовно вакцинації. Тож наразі схеми вакцинації проти коронавірусу для населення спрощуються. Відтепер для більшості достатньо зробити одне щеплення від СОVID-19.

  • Директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург констатує зростання випадків захворювань COVID-19 у столиці порівняно з початком липня. Значно почастішали також випадки госпіталізацій людей з ускладненнями цього захворювання.
  • Дослідження показало, що чимало людей, котрі захворіли на коронавірус на початку пандемії, навіть через роки відчувають когнітивні та психологічні наслідки цього захворювання.
  • Комбінована вакцина проти коронавірусу та грипу від Moderna може з’явитись на ринку вже восени 2025 року. Зараз вакцина очікує на схвалення від контрольних органів.

Представник РПЦ, митрополит Єкатеринбурзький та Верхотурський Євген назвав повномасштабну війну РФ проти України процесом “лікування”, тоді як Росія, за його словами виступає в ролі “хірурга”, який проводить операцію, щоб видалити “щось, що несе в собі смерть”.

Уповноважений з прав людини у Таджикистані Умед Бобозода звернувся до російської омбудсменки Тетяни Москалькової через порушення прав земляків у Росії.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 14 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 189 бойових зіткнень. Найгарячіше сьогодні на Курахівському, Покровському та Лиманському напрямках.

Пекін веде шпигунську діяльність у безпрецедентному масштабі, мобілізуючи служби безпеки, приватні компанії та цивільне населення Китаю, щоб підірвати конкуруючі держави та підтримати економіку країни, попереджає західна розвідка.

У Центрі протидії дезінформації повідомили, що російські пропагандисти поширюють фейк про те, що у храмі ікони Божої Матері Української Православної Церкви у Вінниці нібито проводять вечірки зі світломузикою.