У прокуратурі підтвердили розстріл росіянами 102 українських полонених

Джерело: Офіс Генпрокурора у коментарі “Слідству.Інфо”

Станом на сьогодні українські правоохоронці мають дані щодо розстрілу на полі бою російськими військовими 102 українських військовополонених.

Зокрема 13 жовтня стало відомо, що поблизу населеного пункту Зелений Шлях у Курській області росіяни стратили ще дев’ятьох українських військових, які здавалися в полон. За даними аналітиків, вбивство сталося ще 10 жовтня.

Деталі інциденту ще з’ясовують, однак відомо, що загиблі йшли на позиції, вважаючи, що ті розташовані у тилу. Українці натрапили на ворога та вступили з ним у бій. Через обмежену кількість боєкомплекту військові потрапили у полон.

Своєю чергою, омбудсмен Дмитро Лубінець направив листи до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, зазначивши, що такі дії порушують Женевську конвенцію.

Тоді як Офіс генерального прокурора України відкрив кримінальне провадження за фактом ймовірного розстрілу дев’яти українських військовополонених у Курській області Росії.

В Офісі Генерального прокурора повідомили, що на сьогодні відомо про 102 українських військовополонених, яких стратили росіяни.

Представник РПЦ, митрополит Єкатеринбурзький та Верхотурський Євген назвав повномасштабну війну РФ проти України процесом “лікування”, тоді як Росія, за його словами виступає в ролі “хірурга”, який проводить операцію, щоб видалити “щось, що несе в собі смерть”.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 14 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 189 бойових зіткнень. Найгарячіше сьогодні на Курахівському, Покровському та Лиманському напрямках.

У Центрі протидії дезінформації повідомили, що російські пропагандисти поширюють фейк про те, що у храмі ікони Божої Матері Української Православної Церкви у Вінниці нібито проводять вечірки зі світломузикою.

Головний прокурор України Андрій Костін заявив, що отримав інформацію про те, що президент Росії Володимир Путін може відвідати саміт G20 у Бразилії наступного місяця, і закликав владу країни виконати зобов’язання перед МКС та здійснити арешт глави РФ у разі його візиту.

Ввечері 14 жовтня голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про небезпеку російських дронів для регіону. Він закликав містян прямувати в укриття та нагадав про обов’язок взяти з собою домашніх улюбленців.