В Україну завезли каву з небезпечними токсинами – Держпродспоживслужба

Джерело: Держпродспоживслужба

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів попереджає, що в меленій каві, яку експортували з Австрії в Україну, виявили небезпечну речовину – охратоксин А. Вона викликає гостре отруєння та проблеми з нирками.

“Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення від 18 липня 2023 року № 2023.4690-fup2 стосовно виявлення охратоксину А в меленій каві (виробник: Gruppo Gimoka srl, Trezzano S/N, Італія), що експортувалась з Австрії”, – зазначено в повідомленні.

Держпродспоживслужба в Чернівецькій області попередила операторів ринку, які здійснюють обіг цієї продукції, вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

Колишня глава МЗС Австрії Карін Кнайсль, котра також відома своїми танцями з Путіним на власному весіллі, нині остаточно переїхала до Росії та стала там “амбасадоркою зі збереження амурського тигра”.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.

Невелике польське місто Строне-Шльонські в Нижньосілезькому воєводстві потрапило під воду після прориву дамби на річці Моравка через сильну повінь. Спершу повідомлялося, що дамба не витримала тиску води, але згодом стало відомо про пошкодження лише її частини. Для евакуації мешканців до міста відправили вертольоти Мі-17 та Black Hawk.