Мішель запросив Зеленського на саміт Євроради

Джерело: Шарль Мішель/X

Президент Європейської Ради Шарль Мішель запросив президента України Володимира Зеленського особисто взяти участь у саміті Євроради.

“Я запросив президента Зеленського на саміт Європейської Ради в четвер, 17 жовтня, щоб обговорити перебіг російсько-української війни та представити свій план перемоги”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський обговорив “план перемоги” України з американським колегою Джо Байденом.

Служба безпеки України затримала агентку ФСБ, яка шпигувала на користь Росії на Покровському напрямку в Донецькій області.

Сполучені Штати, Південна Корея та Японія в середу, 16 жовтня, оголосили про створення нової багатонаціональної групи для моніторингу виконання санкцій проти Північної Кореї після того, як Росія та Китай зірвали моніторингову діяльність в ООН.

Сили оборони Півдня продовжують завдавати ворогу втрат, знищуючи особовий склад та техніку окупантів. Відтак за добу оборонці знищили 57 одиниць озброєння.

Національний банк України найближчим часом відмовиться від розрахунку офіційного курсу гривні до російського рубля. Рішення стосується також до валют кількох інших країн, включаючи білоруський рубль і іранський ріал.

Бібліотеки Манчестера та України стали побратимами на знак солідарності.