У Німеччині витратили 1,4 млн євро на сільський туалет

Джерело: Bild

В Німеччині Асоціація платників податків опублікувала “чорний список” того, на що витрачено бюджетні кошти.

Так, наприклад, у селі Пурсрук, де живе всього 150 мешканців, збудували “багатофункціональну сільську площу” вартістю близько 1,4 євро, укомплектовану туалетом. Щось на кшталт відкритого павільйону з електрикою та водопроводом.

Джерело: Bild

Старий міст у природному заповіднику на півдні Гессена відремонтовано за понад 300 000 євро. Ще за 9100 євро встановлено огорожу, щоб користувачі мосту не могли потрапити на територію заповідника.

Джерело: Bild

У природному заповіднику Штапельфельдер-Мур (поблизу Гамбурга) з дуба та нержавіючої сталі звели оглядовий майданчик заввишки всього 1,5 метра. Коштувало це 27 447 євро.

Джерело: Bild

Примарне поселення для біженців: до 500 біженців мали розміститися у контейнерному селищі в Едевехті. Вартість: близько 5,2 мільйона євро. Однак місцева влада переоцінила попит, тому поселення зяє пусткою.

Джерело: Bild

Критий міст вартістю три-чотири мільйони євро побудували через автобан A94 спеціально для… кажанів, які нібито мають там свій коридор для польотів, бо бояться літати над трасою.

Джерело: Bild

  • У Польщі витратили $2 млн на відновлення залізничної станції, якою за пів року скористалися лише 23 пасажири.

У Міноборони поінформували, що відтепер медична допомога на полі бою надаватиметься з урахуванням реального польового досвіду українських військових медиків і напрацювань партнерів з НАТО.

Будинок моди Prada спільно з космічною компанією Axiom Space представив дизайн скафандрів для майбутньої місії NASA Artemis III на Місяць. Скафандри, виконані переважно в білому кольорі, мають обрізаний торс і сірі вставки на ліктях та колінах. 

Острів Пасхи, що в Тихому океані, оточили пластикові відходи. За інформацією місцевої адміністрації, на острові накопичується приблизно в 50 разів більше пластику та мікропластику, ніж на узбережжі Чилі.

В Іспанії поліція вилучила 13 тонн заборонених хімікатів, які прямували до РФ попри санкції, запроваджені щодо Росії, як відповідь на вторгнення в Україну.

У зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури Генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування.