56 безпілотників і п’ять влучань: у ПС повідомили деталі нічної атаки БпЛА

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Уночі 17 жовтня війська РФ вкотре атакували Україну ударними безпілотниками. Не обійшлось без влучань.

Ворожа атака почалась з 19:30 минулої доби і тривала до 5:00 сьогоднішньої. У межах цього часу окупанти випустили:

  • керовану авіаційну ракету Х-59 з Курської області (РФ)
  • 56 БпЛА – ударних та невстановленого типу – з Курська, Орла і Приморсько-Ахтарська (РФ)

Силами й засобами ППО збито 22 безпілотники, 27 локаційно втрачено завдяки протидії РЕБ, ще два БпЛА полетіли у напрямку Білорусі.

П’ять ворожих безпілотників поцілили по об’єктах інфраструктури у прифронтових регіонах.

До відбиття нападу залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Збивали безпілотники у Сумській, Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській та Тернопільській областях.

Стінопис з зображенням Кирила Буданова, начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони, буде приберуть з будівлі у Києві.

Велика Британія наклала санкції на ще 18 російських нафтових танкерів і чотири судна зі зрідженим природним газом, повідомив уряд у четвер, 17 жовтня.

До України наближається антициклон, який спричинить заморозки у більшості регіонів країни.

У Великій Британії стартувало публічне розслідування отруєння нервово-паралітичною речовиною “Новічок” британської громадянки Дони Стерджес – у 2018 році в місті Еймсбері, що поблизу Солсбері.

З 2017 року хакери з Північної Кореї викрали криптовалюти на суму близько $3 млрд, якими вони фінансують ядерні і ракетні програми КНДР.