У Харкові затримано агента ФСБ, який коригував удари по місту

Джерело: Служба безпеки України

У Харкові затримано агента ФСБ, який коригував російські удари по місту.

За даними слідства, затриманий – 37-річний харків’янин, який на початку повномасштабного російського вторгнення втік до РФ, де проживала його дружина.

У Росії його завербувала ФСБ та відправила назад до України для виконання ворожих завдань.

Встановлено, що за вказівкою куратора – співробітника ФСБ РФ Коняхіна Євгена Миколайовича – фігурант у травні 2023 повернувся до Харкова через треті країни.

За вказівкою ворога, фігурант повинен був розвідувати місця розташування українських захисників. Насамперед окупантів цікавили полігони, де військові здійснювали навчання.

Фігурант займався розвідувальною діяльністю під виглядом робочих поїздок, у межах яких фіксував локації оборонних об’єктів.

Також він “втемну” намагався використовувати своїх знайомих, зокрема військових та волонтерів. Під виглядом дружніх розмов, він прагнув вивідати місця базування українських військ та їхню орієнтовну кількість і наявне озброєння.

Військові контррозвідники СБУ завчасно викрили агента, задокументували його злочинні дії і затримали під час спецоперації.

Слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Стінопис з зображенням Кирила Буданова, начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони, буде приберуть з будівлі у Києві.

Велика Британія наклала санкції на ще 18 російських нафтових танкерів і чотири судна зі зрідженим природним газом, повідомив уряд у четвер, 17 жовтня.

До України наближається антициклон, який спричинить заморозки у більшості регіонів країни.

У Великій Британії стартувало публічне розслідування отруєння нервово-паралітичною речовиною “Новічок” британської громадянки Дони Стерджес – у 2018 році в місті Еймсбері, що поблизу Солсбері.

З 2017 року хакери з Північної Кореї викрали криптовалюти на суму близько $3 млрд, якими вони фінансують ядерні і ракетні програми КНДР.