Компанії з Японії може постачати дрони для пошуку мін в Україні — ЗМІ

Джерело: Nikkei

Японська компанія Prodrone планує постачати Україні безпілотні літальні апарати для проведення гуманітарного розмінування. Безпілотники зможуть працювати на висоті 50 см над землею, що робить їх придатними для виявлення мін.

Розробкою технології пошуку мін займатимуться українські спеціалісти. Очікується, що з використанням штучного інтелекту дрони зможуть наносити виявлені міни на інтерактивну карту місцевості, що сприятиме підвищенню ефективності розмінування.

Prodrone планує почати постачання безпілотників в Україну вже наступного року. Компанія спеціалізується на виробництві дронів для зйомки земних ділянок, перевірки інфраструктурних об’єктів і транспортування вантажів.

Раніше Японія вже надавала Україні підтримку в розмінуванні, зокрема, передавши чотири установки ALIS і 50 металодетекторів, а також забезпечивши навчання українських фахівців.

Стінопис з зображенням Кирила Буданова, начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони, буде приберуть з будівлі у Києві.

Велика Британія наклала санкції на ще 18 російських нафтових танкерів і чотири судна зі зрідженим природним газом, повідомив уряд у четвер, 17 жовтня.

До України наближається антициклон, який спричинить заморозки у більшості регіонів країни.

У Великій Британії стартувало публічне розслідування отруєння нервово-паралітичною речовиною “Новічок” британської громадянки Дони Стерджес – у 2018 році в місті Еймсбері, що поблизу Солсбері.

З 2017 року хакери з Північної Кореї викрали криптовалюти на суму близько $3 млрд, якими вони фінансують ядерні і ракетні програми КНДР.