Байден прямує до Німеччини для переговорів щодо України та Близького Сходу

Джерело: Reuters

Президент США Джо Байден у четвер прямує до Берліна, щоб обговорити вторгнення Росії в Україну та ситуацію на Близькому Сході з лідерами Німеччини, Франції та Великої Британії.

Зокрема у п’ятницю вранці він проведе двосторонні переговори із президентом і канцлером Німеччини перед запланованою зустріччю з так званою європейською четвіркою.

“Предметом розмови буде ситуація на полі бою в Україні, траєкторія війни, як союзники можуть найкраще підтримати Україну”, – сказав перед поїздкою високопосадовець адміністрації США про зустріч з європейськими лідерами.

Декілька депутатів німецького парламенту опублікували свою пропозицію до бундестагу ініціювати процедуру заборони партії “Альтернатива для Німеччини”.

Коли я була маленькою, бабуся Марія часто розповідала про якийсь інший, довоєнний, Львів. Баба була…

У застосунку “Дія” з’явилася можливість подати заяву на вступ до Армії дронів, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Станом на 16:00 четверга, 17 жовтня, з початку доби по всій лінії фронту відбулося понад 120 бойових зіткнень. Ворог особливо активний на Покровському та Курахівському напрямках. 

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що його країна не проти, щоб Україна використовувала передані винищувачі F-16 для ударів по території Росії.