РФ проводить перевірку готовності підрозділу оснащеного ракетами з ядерними боєголовками

Джерело: Reuters

У Росії повідомили про початок перевірки боєготовності підрозділу, на озброєнні якого є міжконтинентальна балістична ракета “Ярс”, яка може нести кілька ядерних боєголовок.

Міноборони РФ повідомило, що перевірка відбуватиметься у Тверській області. У межах перевірки підрозділ відпрацює переміщення ракет у польових умовах на відстань до 100 км з маскуванням та захистом від повітряних атак і ДРГ противника.

Перевірка відбувається після того, як почались ядерні навчання НАТО, а Україна публічного оголосила про “план перемоги”.

У вересні президент РФ Володимир Путін заявив про розширення кількості загроз, на які вони можуть відповісти ядерним ударом.

У липні РФ також проводила навчання за участі підрозділів з ракетами “Ярс”. Загалом цьогоріч було проведено три серії таких навчань для перевірки підготовки до запуску тактичних ядерних ракет.

Від початку війни Путін неодноразово робив заяви про те, що у Росії один з найбільших ядерних арсеналів. При цьому він запевняв, що Росія переможе Україну і без застосування “ядерки”.

За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.

За даними ООН, 1,1 мільярда людей у світі живуть в умовах крайньої бідності. З них 455 мільйонів проживають у країнах, охоплених конфліктами або нестабільністю.

За даними фонду Internet Watch Foundation (IWF) зображення з сексуальним насиллям щодо дітей, які створюють з допомогою штучного інтелекту, почали частіше потрапляти у відкритий доступ в інтернеті.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

17 жовтня два спортсмени померли від серцевого нападу на чемпіонаті світу з тріатлону в Іспанії. Обоє загиблих були учасниками однієї вікової групи. Британський спортсмен помер під час бігу, а мексиканець — під час плавання.