У м’ясі, яке постачали до ЗСУ, знайшли голки

Джерело: Геннадій Кривошея/Facebook

Член Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони Геннадій Кривошея повідомив, що в м’ясі, яке постачають українським військовослужбовцям, виявили голки. 

“Здогадайтесь що це? Ось таку голку виявили військові в замороженій курятині. Цікаво, що на це скаже постачальник Міт пром? Як на мене це лише підтверджує, що курочка “наркоманка”…?” – написав він.

В агенції “Державний оператор тилу” (ДОТ) прокоментували ситуацію, пояснивши, що в описах до товарів, за якими вони здійснюють закупівлю, відсутня норма щодо допустимого рівня води в м’ясі. 

“Раніше ми вже ініціювали ці зміни та направили наші напрацювання до ГУР СМЗ. Щодо цього випадка. Буде проведено розслідування. Всю партію відізвали”, – написали вони.

У ДОТ додали, що контрактом передбачено штраф для постачальника в розмірі 20% на всю повернуту партію м’яса.

  • Сьогодні, 1 листопада, Міністерство оборони України оголосило про початок торгів на закупівлю їжі для Збройних сил України. Відтепер вони відбуватимуться за новими правилами.
  • Після розслідування журналіста Юрія Ніколова про те, що в Міноборони гуртові ціни на деякі продукти було завищено у 2−3 рази порівняно з роздрібними цінами, а зокрема яйця по 17 грн за штуку, ціни зменшено.

З російського полону повернули ще 95 українських військових, про що повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Станом на 22:00 п’ятниці, 18 жовтня, від початку цієї доби по всій лінії фронту відбулося 195 бойових зіткнень. 

Протягом дня, 18 жовтня, російські війська здійснили 78 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 126 вибухів. 

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс в п’ятницю, 18 жовтня, заявив, що країнам НАТО потрібно обговорити умови отримання Україною запрошення до членства та приєднання до Альянсу у відповідь на “план перемоги” Зеленського.

Українського правозахисника, журналіста, громадського діяча та військовослужбовця Максима Буткевича звільнили з російського полону. Про це центру ZMINA повідомив його батько.