Кандидат у Сенат США заявив, що в нього стріляли на війні: чи справді це так?

Джерело: The New York Times

Тім Шіхі, республіканець, який балотується до Сенату США в Монтані, заявив, що в нього стріляли на війні в Афганістані. Однак його слова поставили під сумнів.

Під час своєї кампанії Шіхі розповідав про кулю, яка потрапила йому в передпліччя — поранення, яке, за його словами, він зазнав будучи військовослужбовцем ВМС під час перестрілки в Афганістані.

Історія про кульове поранення підвищила довіру до нього серед виборців у штаті Монтана. Але цього року засумнівались в правдивості історії, коли з’ясувалося, що Шіхі повідомив поліції, що він випадково вистрелив собі в руку в національному парку в Монтані через три роки після його військової служби.

Також його колишній колега по службі з SEAL Дейв Медден сказав, що Шіхі ніколи не згадував йому про вогнепальне поранення.

До того ж наглядач парку Кім Піч розповів, що Шіхі особисто сказав йому, що він випадково вистрелив собі в руку і передав револьвер з проведеним туром.

“Я на 100 відсотків впевнений, що він стріляв в себе того дня”, — сказав Піч в інтерв’ю.

Ці звіти надають додаткові докази щодо питання правдивості історії Шіхі.

Кандидат у Сенат США та його адвокати наполягають на тому, що в нього справді стріляли в Афганістані. Вони заперечують твердження Меддена та Піча й сказали, що Шіхі спочатку не повідомляв про своє поранення на війні, оскільки підозрював, що воно могло статися внаслідок дружнього вогню, що могло спричинити проблеми для його товаришів по взводу.

Вони також розповіли, що Шіхі випадково поранився в парку і звернувся до відділення невідкладної допомоги. Коли він потрапив до лікарні, то, за їхніми словами, повідомив медичним працівникам про своє минуле вогнепальне поранення.

За словами юристів, він пояснив, що постріл був не свіжим, але коли представники лікарні сказали, що їм все одно доведеться звернутися до правоохоронних органів, Шіхі вирішив збрехати, сказавши, що він випадково вистрілив в себе в національному парку, все ще побоюючись, що розкриття правди може призвести до проблем для його колишніх товаришів по команді SEAL.

Медден, своєю чергою, заявив, що історія Шіхі не має сенсу, оскільки він з самого початку не мусив приховувати, що отримав кулю на війні.

Станом на 22:00 п’ятниці, від початку цієї доби на фронті відбулося 138 бойових зіткнень.

Французьке видання Le Monde з посиланням на джерела повідомляє, що США більше не заперечують щодо вступу України в НАТО.

Звільнена з полону поліціянтка з Маріуполя Мар’яна Чечелюк поділилася світлиною зі своїм коханим Владиславом Андріановим, який також нещодавно повернувся в Україну.

Тім Шіхі, республіканець, який балотується до Сенату США в Монтані, заявив, що в нього стріляли на війні в Афганістані. Однак його слова поставили під сумнів.

В суботу, 19 жовтня, в Запоріжжі представник ТЦК під час суперечки з місцевими жителями здійснив постріли в повітря.