У Тбілісі триває масштабний марш «Грузія обирає Євросоюз»

Джерело: ЕхоКавказу

20 жовтня, за шість днів до парламентських виборів у Тбілісі відбувається масштабна акція “Грузія обирає Євросоюз”.

Акцію підтримала президентка Грузії Саломе Зурабішвілі та головні опозиційні партії.

Прихильники європейського курсу країни зібрлися на п’яти локаціях: на площі Республіки, площі Героїв, біля станцій метро “Марджанішвілі” та “300 арагвінців”, біля перетину вулиць Амаглеба та Асатіані в районі Мтацмінда. Вони рушають маршем до площі Свободи, де о 18:00 за Києвом запланований великий мітинг.

Акцію організували неурядові організації, однак головні опозиційні партії та глава країни Саломе Зурабішвілі підтримали її. Напередодні вона заявила, що сама візьме участь у марші та попросила громадян висловити свою волю виходом на вулиці.

Президент Бразилії Лула да Сілва отримав травму голови, через що скасував поїздку до Казані 22–24 жовтня на саміт групи країн БРІКС під головуванням РФ. 

Аеропорт міста Данідін у Новій Зеландії обмежив час обіймів своїх відвідувачів до трьох хвилин.

Науковці прогнозують, що до 2050 року від антибіотикорезистентності до багатьох інфекцій, можуть померти понад 39 млн осіб у ​​всьому світі.

Президент Володимир Зеленський повідомив про призначення засідання Ради національної безпеки та оборони щодо ситуації з медико-соціальними експертними комісіями та оформленням прокурорам статусу особи з інвалідністю.

Центр військових дій нового покоління (Center on New Generation Warfare) провів планування нападу Росії на Литву в 2027 році. У змодельованому сценарії російської атаки на НАТО альянсу знадобиться десять днів, щоб застосувати п’яту статтю. Тоді як німецькі війська відіграватимуть головну роль у захисті країн Балтії.