У США сталася аварія на поромній переправі: є загиблі та поранені

Джерело: DW

В американському штаті Джорджія внаслідок аварії на поромній переправі щонайменше семеро людей загинули, ще 8 осіб зазнали травм.

Зазначається, що аварія сталася на острові Сапело, коли люди відзначали День культури, щорічний фестиваль на честь історичної темношкірої громади острова, яка зберегла більшу частину своєї африканської спадщини через острівну ізоляцію.

Унаслідок інциденту майже 20 людей впали у води Атлантики.

У заяві Департаменту природних ресурсів Джорджиї (DNR) йдеться про сім повідомлень про смертельні випадки. Пізніше речник Департаменту Тайлер Джонс додав, що вісім осіб були доставлені в лікарні, щонайменше шестеро з них отримали важкі поранення.

До пошуково-рятувальних робіт були залучені гелікоптери та катери, оснащені гідролокаторами.

Президент США Джо Байден вже висловив співчуття родинам жертв трагедії.

У Києві 21 жовтня у Солом’янському районі на вулиці Вадима Гетьмана вантажівка зіткнулася з пасажирським автобусом на зупинці громадського транспорту. Внаслідок аварії постраждали дев’ятеро осіб.

На Netflix вийшов короткометражний фільм режисера Гарта Дженнінгса, який зняв музично-комедійні мультфільми “Співай” та “Співай 2”, присвячений Гелловіну. Анімаційна стрічка отримала назву “Співай: Thriller” та створена за мотивами однойменного хіта американської попзірки Майкла Джексона.

Польські металургійні підприємства закликають уряд захистити внутрішній ринок від зростаючого імпорту української сталі. Збільшення постачання металопродукції з України, за словами польських виробників, може призвести до складнощів у конкуренції, особливо через нижчі ціни української продукції.

Ментальне здоров’я кандидата в президенти США Дональда Трампа викликало ще більше занепокоєння після того, як він грубо висловився щодо анатомії покійного гольфіста Арнольда Палмера під час мітингу в Пенсильванії.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп повідомив, що погрожував президенту РФ Володимиру Путіну завдати удару по центру Москви, якщо він не припинить “переслідувати” Україну.