У Вільнюсі підпалили двері будівлі Міноборони

Джерело: LRT

У столиці Литви Вільнюсі сталася пожежа в будівлі Міністерств національної оборони. Підозрюваний, якого затримали, ймовірно, підпалив ще декілька об’єктів, серед яких будівля Генпрокуратури країни.

За даними департаменту протипожежного захисту та порятунку, у неділю, 20 жовтня, о 7:12 ранку надійшло повідомлення про те, що у Міністерстві національної оборони спрацювала пожежна сигналізація, а на першому поверсі будівлі утворилося сильне задимлення.

Прибувши на місце події, пожежники виявили, що з боку двору горять дерев’яні вхідні двері, які не використовуються. Вони були обпалені та деформовані.

“Коли ми прибули на місце, двері горіли відкритим полум’ям, приміщення було задимлене. Оскільки об’єкт непересічний, туди було направлено 5 автоцистерн та штабний автомобіль. Досить швидко вдалося загасити пожежу та провітрити приміщення”, – зазначив представник департаменту протипожежного захисту та порятунку.

У департаменті зауважили, що вже о 7:57 ранку пожежа була погашена.

Представник департаменту місцевої поліції Рамунас Матоніс розповів, що затримано підозрюваного у підпалі дверей.

Він додав, що цей чоловік – литовець, 1984 року народження. Також наголошується, що чоловік поводився неадекватно.

Згодом поліція опублікувала повідомлення про те, що в неділю вранці підозрюваний підпалив ще декілька об’єктів: тимчасові дерев’яні конструкції та захисну плівку на першому поверсі будівлі Генеральної прокуратури Литви, двері загального під’їзду триповерхового будинку на столичній вулиці Адміну, а також контейнер для сміття на вулиці Лабдарю.

Нині за всіма скоєними підпалами визначається збитки. Підозрюваного заарештовано. Розпочато досудове розслідування відповідно до статті 187 (частина 2) Кримінального кодексу Литовської Республіки.

На Netflix вийшов короткометражний фільм режисера Гарта Дженнінгса, який зняв музично-комедійні мультфільми “Співай” та “Співай 2”, присвячений Гелловіну. Анімаційна стрічка отримала назву “Співай: Thriller” та створена за мотивами однойменного хіта американської попзірки Майкла Джексона.

Польські металургійні підприємства закликають уряд захистити внутрішній ринок від зростаючого імпорту української сталі. Збільшення постачання металопродукції з України, за словами польських виробників, може призвести до складнощів у конкуренції, особливо через нижчі ціни української продукції.

Ментальне здоров’я кандидата в президенти США Дональда Трампа викликало ще більше занепокоєння після того, як він грубо висловився щодо анатомії покійного гольфіста Арнольда Палмера під час мітингу в Пенсильванії.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп повідомив, що погрожував президенту РФ Володимиру Путіну завдати удару по центру Москви, якщо він не припинить “переслідувати” Україну.

У Росії вбили Дмитра Голєнкова — льотчика та начальника штабу авіаційної ескадрильї 52-го важкого бомбардувального авіаполку Військово-космічних сил РФ, який базується на аеродромі “Шайковка”.