Молдова звинуватила росіян у створенні штучних черг на виборчих дільницях

Джерело: NewsMaker

Міністерство закордонних справ Молдови відкрило на території РФ дві виборчі дільниці для голосування на виборах президента. Утім, ймовірно, росіяни штучно створили черги.

Згідно з даними відомства, черги створили штучно, щоб поставити під загрозу виборчий процес.

У МЗС Молдови заявили, що виборчі дільниці в РФ відкрилися о 7:00 за місцевим часом та працюють у звичайному режимі.

“З приводу великої кількості виборців на двох дільницях для голосування міністерство зазначає, що передбачало можливе скупчення людей внаслідок спроб організувати незаконне транспортування виборців до дільниць. Під час підготовки до виборів ми попередили російську владу про спроби деяких груп організовано доставляти громадян до дільниць, розташованих у нашому посольстві в Москві. Тому вважаємо, що скупчення людей на цих двох дільницях у РФ створили штучно, щоб поставити під загрозу виборчий процес”, — йдеться в заяві.

У міністерстві також наголосили, що виборчі дільниці у Москві оснащені максимальною кількістю бюлетенів — по 5000 для кожної дільниці.

Зазначається, що на виборах президента Молдови та конституційному референдумі про європейську інтеграцію в Росії відкрили лише дві виборчі дільниці. Центральна виборча комісія (ЦВК) пропонувала відкрити п’ять дільниць, але у Міністерстві закордонних справ (МЗС) вважали за неможливе “з логістичної точки зору” організувати вибори на всіх п’яти дільницях.

Молдова проголосувала за вступ до Європейського Союзу на референдумі, проте перевага тих, хто підтримав цей шлях, виявилася незначною.

Кандидат на посаду президента США від республіканців Дональд Трамп спробував себе у ролі працівника McDonald’s.

Російські держслужбовці збільшили витрати на закупівлю iPhone у чотири рази, всупереч забороні щодо використання американських смартфонів у державних установах. За перші дев’ять місяців 2024 року сума держзакупівель iPhone зросла до 6,88 млн рублів, порівняно з 1,64 млн рублів за аналогічний період попереднього року.

В Україні наразі немає точної статистики про те, скільки цивільних заручників перебуває у російському полоні….

Помер український музикант, ексбасист гурту “Воплі Відоплясова” Олексій Мельченко. Артисту було 48 років.