Посаду гендиректора Укроборонпрому очолив екскомандувач Сил логістики ЗСУ

Джерело: “Укроборонпром

Олег Гуляк призначений новим генеральним директором АТ “Українська оборонна промисловість”, змінивши на цій посаді Германа Сметаніна. Останній став міністром з питань стратегічних галузей промисловості.

Наглядова рада “Української оборонної промисловості” обрала Гуляка після проведення конкурсу, в якому брало участь понад 20 претендентів. До вересня він був радником Сметаніна з питань військового співробітництва, а останнім часом виконував обов’язки гендиректора.

Кандидатури розглядалися за участі українського представництва компанії Odgers Berndtson, а також представників посольств США, Великої Британії та Німеччини.

Голова наглядової ради УОП Давід Ломджарія зазначив, що призначення Гуляка важливе через його досвід у Міністерстві оборони України та в ролі керівника напрямку логістики Збройних сил. Він охарактеризував нового керівника як ініціативного та відповідального лідера, який добре розуміє потреби Сил оборони України.

Довідка. Олег Гуляк має багатий військовий досвід. Чоловік народився у 1972 році, а служить у Збройних Силах України з 1993 року. Він починав з посади заступника командира розвідувальної роти.

Гуляк є учасником миротворчих операцій в Іраку та бойових дій на сході України. Також він обіймав кілька ключових посад, зокрема командувача Сил логістики ЗСУ з 2021 по 2024 рік.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що вже розпочали розслідування щодо факту розстрілу російськими військовими двох полонених бійців ЗСУ поблизу Селидове.

Президент відреагував на скандал зі збагачення керівників МСЕК та десятками прокурорів з інвалідністю і пенсіями…

Російські війська зранку завдали удару балістичними ракетами по Запоріжжю, внаслідок чого є постраждалі та загиблі. Станом на 15:25 кількість загиблих зросла до двох, а поранених – до 15 осіб.

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) знову перебуває на межі блекауту через пошкодження ліній електропередачі.

Російські держслужбовці збільшили витрати на закупівлю iPhone у чотири рази, всупереч забороні щодо використання американських смартфонів у державних установах. За перші дев’ять місяців 2024 року сума держзакупівель iPhone зросла до 6,88 млн рублів, порівняно з 1,64 млн рублів за аналогічний період попереднього року.