Росіяни нарощують штурми з великою кількістю піхоти біля Селидового — НГУ

Джерело: НГУ

Російські війська активізували штурми на Покровському напрямку з великою кількістю піхоти поблизу Селидового, Донецької області.

За минулу добу бійці Нацгвардії відбили 17 спроб штурмів. У результаті боїв нейтралізовано 273 російських військових, з яких 125 – безповоротні втрати, а 148 – санітарні.

Противник продовжує інтенсивно штурмувати позиції українських військових із залученням значної кількості піхоти. Окрім цього, російські сили періодично проводять механізовані атаки з використанням від 3 до 5 одиниць бронетехніки.

Загалом Покровський напрямок залишається одним з найгарячіших. 20 жовтня у Генштабі звітували, що на цій ділянці фронту ситуація складна, але контрольована Силами оборони. Проте існують побоювання щодо окупації Покровська, бо це загрожує критично важливому видобутку коксівного вугілля, необхідного для виробництва сталі в країні. Станом на 16 жовтня російські війська наблизилися до стратегічного міста Покровськ на відстань приблизно 12 км.

Нині найскладнішим напрямком є Курахівський. Протягом минулої доби ЗС РФ зберігали високу активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Гірник, Новодмитрівка, Курахівка, Костянтинівка, Максимільянівка, Антонівка, Курахове, Водяне.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте застеріг КНДР від відправлення військ до Росії для участі у повномасштабній війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 21 жовтня.  Загалом, від початку цієї доби, відбулося 107 бойових зіткнень.

Південна Корея розглядає план відправки в Україну відповідної кількості персоналу, включно з офіцерами розвідки та експертами щодо Північної Кореї. Відповідний крок влада країни може погодити після того, як КНДР відправила солдатів на підтримку Росії. 

Очільник Пентагону Ллойд Остін нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення українські військові організовували засідки у Київській області на російські танки з коктейлями Молотова у руках. Тоді як нині українське військо має у своєму розпорядженні найкращі у світі БпЛА для знищення росіян.

Військово-морські сили України вперше взяли участь у найбільших навчаннях НАТО з використання безпілотних систем у морських операціях REPMUS 24. Під час навчань система DELTA інтегрувалась з іншими бойовими системами, що дозволило обмінюватися даними та розмежувати “свої” та “ворожі” сили. Це значно покращило управління операціями та підвищило рівень координації дій учасників маневрів.